Din oras

Au rasarit hamacele in Parcul Mare

Hamace colorate, biciclete, fete frumoase si tineri cu zambet de soare au pus stapanire pe Parcul Central.  Cel care a pus la cale toate adunarile cu hamace de anul trecut vrea sa faca asta cel putin o data pe luna de acum incolo si sa colaboreze cu municipalitatea in acest sens. 

Desi de dimineata vremea nu era prea frumoasa, si ieri cu atat mai putin, in preajma orei 15, cand era anuntat evenimentul Marea Hamaceala, a iesit soarele. Un pic palid, un pic rece, dar asta nu i-a oprit pe cei cativa tineri care au tinut sa fie prezenti in parc cu orice pret si sa inaugureze “sezonul”.  Cei mai multi au venit cu bicicleta, au sprijinit-o de cate un copac si s-au pus pe intins hamace.

Portocalii, verzi, nisipii sau albastre, acestea au colorat pana tarziu Parcul Central si l-au umplut de viata. Ce-i drept, nu erau atat de multe ca in pozele care au umplut Facebook-ul vara trecuta. 

“Nu cred ca mai vin multi. In datile trecute era vara, grosul venea dupa 18, cand iesea lumea de la serviciu!”, a remarcat un tanar de la un hamac rosu, instalat mai departe de grup. 

Desi in prima jumatate de ora a manifestarii abia se adunasera vreo 10 hamace, organizatorul, Marcel Fodorean, asteapta sa se stranga pana seara “cel putin 150”. 

“Din peste 1.000, cati au fost invitati pe Facebook, vreo 700 au zis ca vin si restul au bifat ca poate. Stam aici toata ziua, cat timp se simte lumea bine”, a spus el. 

La nici una nici cele 6 hamaceli de anul trecut nu au avut probleme pentru ca stau pe iarba, “teritoriu” pana nu de mult interzis. 

“Nu a fost nici o reclamatie, nici nu ne-am gandit, ni s-a parut ca e dreptul nostru. Am primit doar niste mesaje pe Facebook, ca ce le facem copacilor, ca ar putea cadea din cauza hamacelor. Le-am raspuns ca vom avea grija. Am avut niste discutii cu primaria sa facem un fel de proiect comun de acum incolo. Adica, daca aducem azi un violoncelist in parc si data viitoare o formative de jazz, asta nu poate fi decat din ce in ce mai bine. In rest, evenimentul e liber”, a mai spus organizatorul. 

Hamacele se gasesc acum in orice magazin, iar utilizarea lor e nelimitata. 

“Nici nu iti poti imagina unde poate fi intins. Am dormit intr-un hamac intr-o mansarda din Budapesta, am intins unul intr-o curba din Sighisoara, oriunde gasesti doi copaci poate fi cortul tau”, spune Marcel. 

Scopul principal al actiunii este socializarea. Lumea se aduna, se relaxeaza, si, cel mai important, nu sunt constrangeri sa cumpere ceva, sa faca vreo consumatie. 

“Vin oameni din toate categoriile sociale, de la familii tinere cu copii, pana la elevi sau student. Azi o sa vina si mama mea, cu nepotica”, descrie organizatorul. 

Planul sau pentru acest “sezon” este sa organizeze cate o Mare Hamaceala la fiecare 3 saptamani, in functie de vreme sau macar o data pe luna. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *