In vizor

Au învățat de la ceilalți: Kiat a câștigat licitații la Cluj și apoi și-a declarat INSOLVENȚA

În urmă cu câteva zile, Ziar de Cluj vă prezenta în exclusivitate cum a ieșit din firma Kiat Constructing unul dintre asociați înainte de insolvență: Atalay Tamer, președintele Camerei de Comerț Româno-Turcă.

Spuneam atunci că actualul dosar prin care se declară insolvența la Kiat e de fapt un scenariu predefinit. Un alt semn în acest sens îl reprezintă multiplele licitații câștigate de firmă la Consiliul Județean Cluj și Municipalitatea-Cluj-Napoca. 

În următoarele săptămâni vom reveni cu detalii despre proiectele ce sunt puse în pericol, acum că cei de la Kiat se îndreaptă spre faliment. 

Reamintim câteva proiecte ce au stagnat sau au fost abandonate din cauză că firma ce a câștigat licitația a intrat în insolvență.

– licitația pentru Parking Negoiu(cart. Mănăștur) câștigată de firmele Constructdava și ICCO Emerg, unde cea dintâi intrase în insolvență.

– licitația pentru Centrul de Management Intergrat al Deșeurilor(CMID) unde au câștigat cei de la firma Napoca Construcții, firma care în februarie 2013 a subcontractat lucrarea de la firma italiană Atzwanger, devenită lider de contract al asocierii care câștigase licitația în 2012, în urma intrării în insolvență a firmei Confort SA

 

Însă, Kiat are contracte în lucru și la Florești, Turda și alte regiuni din Județul Cluj în baza îmrpumutului pe care Consilul Județean Cluj l-a luat pentru asfaltarea drumurilor. Asta după ce fostul președinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu a rupt colaborarea instituției cu Kiat, în 2014, pe motiv că „în trei ani nu au fost capabili sau nu au dorit, să termine niciun kilometru de drum din contractul pe care l-a semnat cu fosta administrație” după cum preciza acesta, atunci. 

Însă de la venirea lui Alin Tișe în CJ Cluj, firma și-a reluat colaborarea contractuală cu Județul Cluj, ștergându-se cu buretele faptul că e plină de datorii și greșelile din trecut. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *