In vizor

Au aflat și consilierii locali de situația PENIBILĂ a micilor gimnaste clujene care de PATRU ani cer o sală de antrenament

Ziar de Cluj atrăgea atenția anul trecut asupra situației penibile în care se găsesc micile sportive de la gimnastică ritmică ce se roagă de autorități de patru ani să le ajute cu o sală de antrenament. 

Nimeni nu a schițat niciun gest până acum să vină în ajutorul acestor fetițe care an de an reușesc să reprezinte Clujul cu succes la competiții naționale și internaționale. Clubul Sportiv Municipal, cel de care aparține secția de gimnastică ritmică, nu își permite să le plătească sportivelor chiria într-o sală privată. Până acum antrenoarea și părinții au făcut eforturi pentru a le oferi măcar jumătate din timpul de antrenament necesar. În acest moment ele se antrenează într-o sală privată a cărei chirie este plătită cu ajutorul sponsorizărilor obținute de părinți. 

După patru ani în care au fost ignorați de autoritățile locale și de cele naționale, antrenoarea și părinții s-au adresat consilierului local USR PLUS, Adriana Cristian. Pentru moment singura soluție găsită de aceasta a fost aceeași ca a părinților: să apeleze la clujeni care pot să le pună sportivelor la dispoziție o sala potrivită sau să ajute cu sponsorizări.

„Până acum la nivel local nu s-au găsit soluții însă din respect pentru munca oamenilor ăstora, al talentului și dedicării lor trebuie să o facem. Apelez la orice clujean care poate să ajute cu o sala adecvată, cu idei sau sponsorizând această echipa până când vom găsi o soluție permanentă”, a postat pe Facebook consilierul local.

Ulterior Adriana Cristian a menționat că a deschis o linie de dialog cu Ministerul Sportului pentru a găsi soluții. 

După patru ani, timp în care gimnastele au fost ignorate, tot ce au reușit să obțină sunt alte discuții. Aparent nimeni nu are soluții. Doamna consilier, dacă chiar vrea să le ajute, ar trebui să insiste cu această problemă în Consiliul Local, pentru ca primarul Emil Boc, mare iubitor de sport, să le permită fetelor să folosească Sala Polivalentă, că oricum mai mult zace goală. 

Echipa clujeană de gimnastică ritmică a obținut 11 medalii la junioare în competiția Irina Deleanu Cup Mai 2021 unde au participat 400 de jucătoare din 32 de țări. 

Antrenoarea, Adriana Girba, motorul din spatele acestor rezultate, lucreaza in baza unui contract de voluntariat datorita unor aspecte birocratice greu de inteles: blocarea postului urmata de nebugetarea acestuia… de 4 ani, zilnic, in baza unui contract de voluntariat, insa cu rezultate valoroase.

De fiecare dată când au făcut demersuri pentru a obține o sală de sport, au fost refuzați pe rând de directorii școlilor, de managementul sălii sporturilor și al sălii polivalente din diverse motive că intervalul orar necesar, 14-18, sau preferinței altor chiriași care plătesc mai mult. 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *