Editorial

Atunci i-ati condamnat pe toti la tacere. Sunt alaturi cu tot sufletul de Andreea Petrut si Mihai Gotiu

Scris de 1,789

Vestea ca doi protestatari anti-Rosia Montana, pe numele lor Andreea Petrut si Mihai Gotiu, de profesie tineri, au fost amendati de Tribunalul Cluj cu sume serioase pentru “organizarea” protestelor de anul trecut i-a lasat rece pe toti, ba chiar in randul unora a starnit hohote voluptoase de ras si niste injuraturi frumoase. “Bine le-au facut la hipsterii aia”, si-o fi spus cei mai multi.

Ca jurnalist si proprietar de ziar, am preferat sa nu-i bag niciodata in seama pe acesti protestatari. Asta pentru ca, personal, si nu am ascuns asta niciodata, am sustinut dintotdeauna proiectul si crearea locurilor de munca, considerand ca exagerarile acestor protestatari sunt superficiale. Dar nu m-am bucurat nicio secunda vazand ca judecatorul de la Tribunalul Cluj a considerat drept “grav si periculos social” ce au facut acesti tineri. Din contra, m-am ingrijorat foarte tare. Fiindca este o sentinta nedreapta in spirit, iar Judecatorul, oricare ar fi el, de la orice instanta, trebuie sa priveasca si prin spirit.

Doamna sau domnule judecator care ati dat aceasta sentinta, nici macar nu m-am interesat cine sunteti pentru ca e irelevant, va spun ca tocmai ati taiat artera femurala a spiritului civic clujean si asa vai de capul lui. Intr-un oras in care se iau masuri abuzive, se intampla acte de coruptie, acesti oameni sunt singurii, in afara de presa, care mai fac opozitie la ceva. Nu mai suntem, oameni buni, pe vremea lui Ceausescu sa credem ca exista doar o perspectiva. Cum puteti fi dumneavoastra, domnule sau doamna judecator, atat de lipsit de viziune?

Judecatorule, nu tu contezi cand faci dreptate! Adevarata Justitie este eficienta atunci cand in centrul ei se afla justitiabilul, am citit asta deunazi si cred ca e foarte adevarat.

Azi-maine o sa ne condamnati la inchisoare si pe noi, ziaristii, ca facem opozitie puterii sau ca ii criticam pe politicieni, dar dumneavoastra, judecatorii, sunteti la fel de lasi, la fel de tematori sa va spuneti parerea aidoma multora din acest oras.

Cu salarii mici si lucrand in conditii stupide, sufocati de dosare si inchistati de sistem, pana si dumneavoastra, judecatorii, ati dat in cap colegilor tineri sau varstnici care au avut vreodata curajul sa mai comenteze in front. Nu stiu altii cum sunt si chiar daca o sa se considere ca nu am dreptul sa comentez decizia unui judecator, vreau sa tineti minte ca prin aceste randuri imi permit sa consider aceste sentinte nedrepte si anticonstitutionale. Nu sunt anarhist, dar libertatea de exprimare in orice fel este cel mai scump drept pe care eu il am si ma voi bate cu toti cei care nu inteleg acest lucru.

Andreea Petrut si Mihai Gotiu, nu va jignesc oferindu-va pomana, nu e cazul, dar daca pot sa ajut si eu cu orice, va rog sa-mi spuneti.

Din partea celui mai mare adversar al ideilor voastre, un mesaj: Sunt in intregime alaturi de voi.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 4 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 5 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 7 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 9 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 9 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 10 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 11 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 24 hours Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Sinistru Editorial

Emil Ceausescu. Preamultul

Sinistra poza asta cu Boc, strabic si buhait, cu caciula de readepist pe ceafa. Sinistre […]

Recomandările redacției
TOP CITITE