Editorial

Atunci i-ati condamnat pe toti la tacere. Sunt alaturi cu tot sufletul de Andreea Petrut si Mihai Gotiu

Scris de 1,789

Vestea ca doi protestatari anti-Rosia Montana, pe numele lor Andreea Petrut si Mihai Gotiu, de profesie tineri, au fost amendati de Tribunalul Cluj cu sume serioase pentru “organizarea” protestelor de anul trecut i-a lasat rece pe toti, ba chiar in randul unora a starnit hohote voluptoase de ras si niste injuraturi frumoase. “Bine le-au facut la hipsterii aia”, si-o fi spus cei mai multi.

Ca jurnalist si proprietar de ziar, am preferat sa nu-i bag niciodata in seama pe acesti protestatari. Asta pentru ca, personal, si nu am ascuns asta niciodata, am sustinut dintotdeauna proiectul si crearea locurilor de munca, considerand ca exagerarile acestor protestatari sunt superficiale. Dar nu m-am bucurat nicio secunda vazand ca judecatorul de la Tribunalul Cluj a considerat drept “grav si periculos social” ce au facut acesti tineri. Din contra, m-am ingrijorat foarte tare. Fiindca este o sentinta nedreapta in spirit, iar Judecatorul, oricare ar fi el, de la orice instanta, trebuie sa priveasca si prin spirit.

Doamna sau domnule judecator care ati dat aceasta sentinta, nici macar nu m-am interesat cine sunteti pentru ca e irelevant, va spun ca tocmai ati taiat artera femurala a spiritului civic clujean si asa vai de capul lui. Intr-un oras in care se iau masuri abuzive, se intampla acte de coruptie, acesti oameni sunt singurii, in afara de presa, care mai fac opozitie la ceva. Nu mai suntem, oameni buni, pe vremea lui Ceausescu sa credem ca exista doar o perspectiva. Cum puteti fi dumneavoastra, domnule sau doamna judecator, atat de lipsit de viziune?

Judecatorule, nu tu contezi cand faci dreptate! Adevarata Justitie este eficienta atunci cand in centrul ei se afla justitiabilul, am citit asta deunazi si cred ca e foarte adevarat.

Azi-maine o sa ne condamnati la inchisoare si pe noi, ziaristii, ca facem opozitie puterii sau ca ii criticam pe politicieni, dar dumneavoastra, judecatorii, sunteti la fel de lasi, la fel de tematori sa va spuneti parerea aidoma multora din acest oras.

Cu salarii mici si lucrand in conditii stupide, sufocati de dosare si inchistati de sistem, pana si dumneavoastra, judecatorii, ati dat in cap colegilor tineri sau varstnici care au avut vreodata curajul sa mai comenteze in front. Nu stiu altii cum sunt si chiar daca o sa se considere ca nu am dreptul sa comentez decizia unui judecator, vreau sa tineti minte ca prin aceste randuri imi permit sa consider aceste sentinte nedrepte si anticonstitutionale. Nu sunt anarhist, dar libertatea de exprimare in orice fel este cel mai scump drept pe care eu il am si ma voi bate cu toti cei care nu inteleg acest lucru.

Andreea Petrut si Mihai Gotiu, nu va jignesc oferindu-va pomana, nu e cazul, dar daca pot sa ajut si eu cu orice, va rog sa-mi spuneti.

Din partea celui mai mare adversar al ideilor voastre, un mesaj: Sunt in intregime alaturi de voi.ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 7 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 12 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 24 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 1 day In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 1 day Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 1 day In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 2 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 2 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 3 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 3 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE