Focus

Atenționări de vreme rea, până miercuri. Vor fi ploi, vijelii, vânt puternic și căderi de grindină

Meteorologii au emis în urmă cu puțin timp o atenționare de vreme severă. Furtunile vor apărea în majoritatea regiunilor țării, dar vor fi mai intense în nordul și centrul țării și în zonele de munte. Instabilitatea atmosferică va ține până miercuri, la ora 21.

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în regiunile nordice, nord-estice, vestice și centrale, iar în a doua parte a zilei de marți (30 aprilie) și la începutul nopții de marți spre miercuri (30 aprilie/01 mai) în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, precum și în Muntenia, Moldova și Dobrogea”, se arată în atenționarea meteorologilor.

În cursul zilei de 1 mai, vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea regiunilor, cu rafale în general între 45 și 55 km/h.

De asemenea, începând de astăzi, de la ora 15, va intra în vigoare o atenționare cod galben, valabilă până mâine, la ora 10, timp în care se vor acumula cantități importante de apă. În noaptea de marți spre miercuri (30 aprilie/01 mai) și la începutul zilei de miercuri (1 mai) în Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, Transilvaniei și Crișanei și local în zona de munte, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și izolat 40 – 50 l/mp, anunță meteorologii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *