Din oras

ATENȚIE, ȘOFERI! Au început să apară camerele pentru supravegherea traficului

Șoferii clujeni au început deja să remarce apariția camerelor de supraveghere, în special la ieșirile din oraș. Astfel de camere vor fi amplasate pe toate arterele importante din oraș, după cum declara șeful Poliției Locale la începutul anului. 

Salutare grup stie cineva despre aceaste camere sunt poziționate la intrare pe str.Cantonului (calea dezmitului) ore sunt de rovineta sau supraveghere trafic.

Sunt curioasă dacă o sa fie și urmărite aceste camere, cu aplicări legale ulterioare!

S-au montat și pe Donath, înainte de urcarea pe „centură” spre Florești. 

S-au montat și pe strada Oașului.  

Sunt și la ieșire din Făget.  

Aceste camere vor fi folosite pentru supravegherea traficului rutier, dar și pentru a măsura viteza autovehiculelor. În dispeceratul Poliției Locale se va afla și un Polițist de la Poliția Națională, în acest fel putând fiind sancționați cei care încalcă legea. 

sursa foto: Facebook/InfoTraficJudCluj

Șeful Poliției Locale Marcel Bonțidean a anunțat în luna februarie că vor fi achiziționate camere video pentru măsurarea vitezei, acestea fiind amplasate în zonele din oraș unde au loc frecvent accidente rutiere. Locul acestora nu va fi unul fix, ele putând fi mutate dintr-o zonă în alta, în funcție de traficul rutier. 

”Suntem în studiu pentru achiziționarea de camere fixe pentru măsurarea vitezei. Legislația în vigoare ne permite acest lucru, le permite celor de la Biroul Rutier să constate, însă noi ca și autoritate publică locală trebuie să venim în sprijinul lor. Aceste camere vor fi instalate, dar vom lua suficiente camere ca să îi descurajăm pe cei care astăzi încalcă regulile de circulație în municipiul Cluj-Napoca. Acestea vor fi achiziționate în urma unei analize pe care cei de la Poliția Rutieră au făcută și vor fi instalate unde sunt zone cu potențial risc de accidente. Ele vor fi mobile și vor putea fi mutate dintr-o parte în alta în funcție de cum se constată în trafic. La această oră municipalitatea dispune de un dispecerat cu 320 de camere de supraveghere, dar în acest an numărul camerelor se va dubla sau se va tripla. Vom monta atâtea camere câte sunt necesare în primul rând pentru a supraveghea traficul rutier, dar și siguranța cetățenilor. Toate zonele, inclusiv în cartierele noi, vor fi monitorizate cu astfel de camere de supraveghere. În dispeceratele poliției locale vor fi și reprezentanți ai poliției naționale, în urma discuțiilor purtate cu cei de la conducerea Inspectoratului Poliției Județene”, a declarat șeful Poliției Locale, Marcel Bonțidean.

Camerele de supraveghere vor deveni astfel o obișnuință iar șoferii vor trebui să se adapteze acestei situații. Vor trebui să fie mai atenți în trafic, mai atenți la viteza de deplasare deoarece vor exista în permanență ochi ce îi vor urmări și se pot trezi cu amenzi. Scopul acestor camere este să reducă numărul accidentelor rutiere ce au loc pe străzile din Cluj-Napoca. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *