Justitie

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional. Invitații de la o cabană din Mărișel i-au făcut un ”cadou” propietarului

Scris de 11,061

Proprietarul unei cabane din Mărișel a închiriat locația weekendul trecut unui grup de tineri. Printre invitați s-au numarat și trei băieți care au plecat după petrecere, duminică dimineața cu o plasă plină de băuturi alcoolice. Însă pe lângă faptul că și-au luat ”cadourile cu ei”, unul dintre cei trei tineri a făcut un gest neașteptat. În timp ce se îndreptau spre ieșire, un pui de pisică de-al proprietarului cabanei a coborât de la etaj, moment în care Adrian, unul dintre tinerii invitați s-a întors, l-a luat de cap și l-a azvârlit într-un ciubăr plin cu apă. Proprietarul susține că puiul de pisică s-a zbătut „în apă fiebinte la 42 de grade, timp 56 de minute”, după care a fost scos afară de către o altă persoană care a rămas la cabană și l-a observat. Câteva ore mai târziu, puiul de pisică a murit. 

*Atenție, imagini cu puternic impact emoțional la finalul articolului! 

Întrebat ce s-a întâmplat la cabana la care a participat, Adrian susține că nu au existat incidente și că el și amicii săi au fost invitați la o aniversare de unde au plecat fără probleme.

L-am contactat pe cel care a provocat moartea pisicii. Iată dialogul purtat cu acesta. 

„Adrian: Ce să se întâmple la cabană, mai exact la ce faceți referire? Am fost invitați la o aniversare. Nu am plecat cu băuturile altora că ei nu consumau alcool și băutura ne-am adus-o noi. Cu aceeași plasă am și intrat în cabană cand ne-am adus băutură. Să fim serioși, fiecare dintre noi lucrăm în domenii care chiar ne permit să ne cumpărăm băuturile noastre. Eu spre exemplu lucrez în domeniul de hairstyle. 

Rep: Ce s-a întâmplat după ce ați ieșit din cabană?

Adrian: Adică? Ce s-a întâmplat în legătură cu ce?

Rep: Ați ieșit din cabană și v-ați îndreptat spre ieșire. Ce s-a întâmplat atunci?

Adrian: Am plecat din cabana.

Rep: Din imaginile pe care le deținem apare că te-ai întors și ai luat un pui de pisică pe care l-ai aruncat în ciubăr. Puiul de pisică a murit.

Adrian: L-am înecat?

Rep: A fost aruncat în ciubăr, puiul de pisic, fiind foarte mic, nu a mai reușit să iasă și într-un final a murit”.

Tânărul s-a arătat surprins și susțin că nu știa că pisicuța a murit, cu toate că în timp ce ieșeau se uitau și rândeau de cum se zbate bietul animal. 

Întrebat ce l-a determinat să recurgă la acest gest, Adrian susține că nu știe ce să răspundă: „Ce m-a determinat să fac lucrul acesta? Nu pot să spun nimic. Nici nu știu ce răspuns să vă dau”. 

 

Culmea, ne așteptam de la prietenul său, polițist la Ordine Publică la Luduș, care a observat gestul îngrozitor și nu a luat nicio măsură. Ba, mai mult, cei trei s-au amuzat cum se zbătea în ciubăr. Cu toate acestea, proprietarul cabanei s-a dus cu filmările la poliție și a formulat un denunț împotriva celor trei tineri: 

„În cursul zilei de astăzi, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au fost sesizați cu privire la faptul că, la data de 7 noiembrie, o persoană care se afla la o locuință de vacanță din zona lacului Tarnița ar fi pus și lăsat pentru o perioadă de timp, într-o cadă cu apă, o pisică, care ulterior ar fi fost scoasă afară de către o altă persoană din acel grup.

Conform celor sesizate, animalul ar fi murit în cursul serii respective. Polițiștii au demarat cercetări, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uciderea animalelor cu intenție, fără drept, urmând ca, în cadrul anchetei, să fie stabilite împrejurările în care au avut loc aspectele sesizate”, arată cei de la IPJ Cluj. 

„Sunt absolut șocat de ce s-a întâmplat. Eu am închiriat cabana, cu contract cu tot, unui grup de francezi. Ei au rămas pe weekend, la predare am aflat că unul dintre puii de pisică pe care îi dețineam acolo a murit. Când m-am uitat pe camerele de supraveghere am văzut cum tânărul din  imagini, se întoarce și aruncă puiul de pisică în ciubăr. Mi s-a spus că cei trei au plecat cu mai multă băutură decât au venit. Dar pe mine nu mă interesează asta. Pisicuța a murit la ora 22 seara, după ce s-a chinuit în apă fierbinte, la 42 de grade, timp de 56 de minute. Seara a murit de la epuizare după ce a înghițit clor. Am sesizat organele de cercetare și vreau ca aceștia să fie trași la răspundere. În imaginile de pe camerele de supraveghere se vede clar cum au avut intenția să își bată joc de puiul de pisică. În timp ce treceau pe lângă gard râdeau toți trei. Sincer, am înțeles că unul dintre ei, Vlad Moldovan, este polițist la Luduș. Nu mă așteptam să nu reacționeze și să nu salveze piscica. Sunt absolut șocat”, a declarat Dan, proprietarul cabanei de la Mărișel. ULTIMA ORĂ

 • Acum 25 mins Cooltura
  Filmul „Insula Muzicii”, un lungmetraj independent filmat și la Cluj, poate fi urmărit în aceste zile în cinematografe
 • Acum 2 hours Din oras
  Șantierul de pe 21 Decembrie 1989 s-a închis, dar lucrările continuă pentru «reparații și întreținere»
 • Acum 2 hours Sport
  Doi jurnalisti clujeni condamna mesajul ciudat al lui Tise despre unificarea U si CFR
 • Acum 3 hours In vizor
  CUM NE-A CURENTAT STATUL: Scumpirea energiei a umflat conturile Hidroelectrica. Cu vânzări în scădere drastică, compania deținută de statul român anunță rezultate financiare record
 • Acum 3 hours Jos palaria
  Un exemplu pentru alte primării: La un an de la încheierea lucrărilor de reabilitare, Cetatea Bologa arată impecabil – FOTO
 • Acum 3 hours Din oras
  Dalele de granit încep să se distrugă, la 2 ani după modernizarea străzilor Emile Zola și Sextil Pușcariu
 • Acum 4 hours General
  SĂPTĂMÂNA ŞI DEMISIA: Dacian Cioloș își pregătește autodebarcarea din USR
 • Acum 4 hours Din oras
  După patru licitații ratate, autoritățile alocă peste 6 MILIOANE € pentru realizarea Centrului Cultural Transilvania. Potrivit celor mai optimiste scenarii, lucrările ar dura 2 ani
 • Acum 5 hours Din oras
  Primăria a amendat doar 90 de clădiri construite ilegal, deși în oraș sunt sute de astfel de imobile. Deocamdată nici un “criminal urbanistic” nu a demolat vreo construcție ilegală
 • Acum 5 hours Sport
  CFR Cluj a dat lovitura! Câți bani încasează pentru titlu. Și pentru ce sumă luptă în Champions League
 • Acum 6 hours Rautacisme
  UN NOU PROVERB CLUJEAN: La pista lăudată, să nu te duci cu bicicleta
 • Acum 6 hours Vocea ta
  Semafor contradictoriu în buricul târgului, după modernizarea Bulevardului 21 Decembrie
 • Acum 7 hours Din oras
  Peste 10 MILIOANE € pentru Park&Ride-ul din Cluj. Termenul de realizare este de 2 ANI+contestații și întârzieri ardelenești
Citește și...
Recomandările redacției