Editorial

Atentie, Emil Boc canta!

Cand credeam ca nu poate fi mai penibil, ca vremea datului pe skateboard si a batailor cu perne sunt un capitol incheiat, primarul nost’ loveste din nou. Saptamana aceasta, la conferinta de presa din teren, fara de care nu mai e la fel ziua de miercuri, edilul Clujului a atins noi cote de penibil.

Si-a etalat veleitatile de cantaret la tambal in Piata Muzeului, dupa care a avut un discurs din care a sarit rumegusul ca din drujba. A scos pe gura niste platitudini colosale, a alaturat cuvinte care suna bine in contextul unui proiect de arta si nimeni nu s-a obosit sa asculte cu adevarat sincronul de 20 de secunde.

In arta toti sunteti liberi”, “Transmit prin muzica un spirit de libertate si creativitate in acelasi timp” sau “Asemenea manifestari iti intaresc sentimentul de libertate si creativitate si iti dau cu adevarat posibilitatea sa te simti om din toate punctele de vedere”, au fost cuvintele edilului sorbite rapid de microfoane si camere.

Daca asta nu a fost de ajuns, ziaristii dupa ce si-au “eliberat mintea si sufletul” cu primarul artist, au putut vedea live cum se plateste parcarea prin SMS.

“Pun cheile in buzunar, iau telefonul, da? Vezi, ai afisat daca e zona 1 sau zona 2. Ai afisul cu zona 1, deci suntem in zona 1, deci iti iei telefonul mobil, deschizi SMS-ul si introduci codul de zona 1, care este de 401….”, spunea Boc in tutorialul SMS parking for Dummies.

Ce mai conteaza ca in alte orase sistemul este functional de sapte ani, noi stam si ne uitam ca boii la dom’ primar. Ce mai conteaza ca in Alba poti sa iti iei bilet de autobuz prin SMS si ca la noi nu poti nici macar de la chiosc, ca se inchid la patru? Bine ca avem primar bun, care ne explica blajin cum sta treaba cu parcarea.

Asteptam cu interes sa ne arate primarul miscari suave de balerina pe patinoarul din Piata Unirii, poate atunci clujenilor nu li se va mai parea oribila sandramaua din zona-simbol a orasului. De asemenea, ne dorim o demonstratie minutioasa de apasare a butonului de pornire a iluminatului festiv si vom uita instant ca impodobirea kitschoasa, din care nu lipsesc turturii luminosi in niciun an, ne arde la buzunare de doua milioane de ori. Dublu fata de anul trecut. Si, daca suntem cuminti, vom primi si un mesaj de sarbatori plin cu “liniste sufleteasca”, “familie” si “brad”.

Clujeni, dormiti linistiti! Emil Boc ne (in)canta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *