In vizor

ATENȚIE, călători! CFR pregătește grevă de sărbători. Ce se va întâmpla cu biletele deja cumpărate

CFR-iștii amenință cu grevă între sau chiar de sărbători. Cea mai mare Federaţie a sindicaliştilor ceferişti din România se pregătește de grevă pe motiv că nu se poate ajunge la un numitor comun cu Ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici.

Marius Mureșan, Liderul Sindicatului Libertatea Căi Ferate Cluj spune că angajații CFR au ajuns la limita răbdării, motiv pentru care încearcă să își facă dreptate prin grevă, dacă prin comunicare nu se poate.

„Noi deocamdată facem o presiune pe Ministrul de Finanțe. În construcția bugetului pe 2019 dorim să se prevadă și acele sume de care CFR are nevoie. Ne-am săturat de reproșurile călătorilor vis a vis de condițiile de circulație/ de transport pe calea ferată. Ne-am săturat să fim arătați cu degetul noi ca și angajați și guvernanții să nu aibă nicio responsabilitate. Ei alocă anual bani, dar acea cale ferată de care vorbesc ei să fie doar subvenționată și să o ținem într-o stare de funcționare atipică pentru o cale ferată normală. Nemulțumirea noastră este stric legată de alocarea unei sume anuale pentru investiții în calea ferată”, declară Marius Mureșan pentru Ziar de Cluj.

În calea ferată nu s-a investit ani la rând aproape nimic, motiv pentru care CFR-iștii sunt extrem de nemulțumiți. Locomotivele sunt într-o stare de degradare avansată. Ele sunt construite de prin anii 70,  iar vagoane noi pentru călători nu au mai venit din 2001,când ne-au fost prezentate faimoasele săgeți albastre. În România nu se ține cont că în Europa se circulă cu peste 160 km/h și totul este îmbunătățit.

Ce se va întâmpla cu biletele cumpărate

Cu această grevă cei mai afectați vor fi călătorii. Sunt persoane care deja și-au cumpărat bilete din timp pentru a se asigura că vor prinde loc în tren de sărbători sau între sărbători. Cu toate acestea există șanse ca acele curse să fie anulate, indiferent de câți călători au deja bilete. Liderul Sindicatului Libertatea Căi Ferate Cluj spune că acei călători care au deja biletele vor fi despăgubiți.

„Persoanele care cumpără bilete din timp vor fi despăgubiți. Există procedură legală de despăgubire a acelor persoane, asta dacă se va ajunge până la această formă extremă de grevă” mai spune Marius Mureșan.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *