Politica

Atac dur din PSD la adresa USR. Avertisment subtil la Florin Cîțu

În ultima sa postare pe Facebook, ministrul PSD al Muncii, Marius Budăi trimite săgeți evidente către fostul ministru USR, Cristian Ghinea, dar și unele voalate față de partenerii de coaliție din PNL.

„Se discută intens zilele acestea despre limitările impuse evoluției pensiilor. E un subiect important și dur deopotrivă, pentru părinții și bunicii noștri, pentru oamenii care s-au sacrificat, care cu munca și tinerețea lor au făurit România așa cum o avem astăzi. Dincolo de obstacolele financiare, de limitările bugetare, grija pentru părinții și buncii noștri nu este, așa cum greșit susțin unii, o chestiune ideologică. Responsabilitatea față de generațiile care ne-au crescut este o datorie morală și de onoare”, afirmă deputatul PSD și ministru al Muncii.

Urmează un subtil avertisment față de indiferența liberalilor la problemele sociale: „Din acest motiv, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale facem tot ce ne stă în putere pentru a convinge și ceilalți decidenți sau parteneri de nevoile reale ale seniorilor pentru un trai decent. OMENIA NU ESTE NEGOCIABILĂ!”

Însă acuzațiile la adresa lui Cristian Ghinea sunt și mai clare, fostul ministru al Fondurilor, și aliat al lui Florin Cîțu, vizează disprețul acestuia față de generațiile vârstnice și asumarea unor angajamente nerealiste în numele României, prin PNRR:

„Deși nu am participat la tratativele externe privind angajamentele României, deși este limpede că acestea s-au făcut în dispreț față de cei ce ne-au crescut, nu voi accepta niciodată paradigma conform căreia pensiile sunt cheltuieli sociale sau ajutoare. Pentru cei mai mulți dintre cetățenii români, pensiile sunt răsplata cuvenită pentru o viață de muncă, adesea în condiții mult mai grele decât astăzi.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *