Din oras

Asociație a medicilor pediatri clujeni

Scris de 652

Medicii pediatri clujeni vor să înființeze la începutul anului viitor o asociație profesională pe regiunea Transilvaniei, cu scopul de a întări relațiile dintre medicii pediatri cu diverse specializări și de a colabora mai strâns pentru binele pacienților copii.

Angela Butnariu, membru fondator al asociației, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, la cea de-a 9-a ediție a Conferinței “Progrese în pediatrie”, că munca în pediatrie nu se poate face decât în echipă.

“În cadrul conferinței am pus bazele unei asociații a medicilor pediatri din Transilvania, pe care sperăm să o înființăm în primele luni ale anului viitor. Scopul său este de a întări relațiile dintre medicii pediatri cu diverse specializări, din punct de vedere profesional, și de a colabora mai strâns pentru binele și în beneficiul pacienților noștri, care sunt copiii. Munca în pediatrie nu se poate face decât în echipă, în condițiile în care un pacient de-al nostru are nevoie, de exemplu, și de nefrolog și de un cardiolog. De asemenea, ne propunem să întărim legăturile cu medicii de familie și cu medicii școlari. Noi, aici, în Transilvania, avem niște particularități în ceea ce privește atitudinea terapeutică, comportamentul față de bolnav”, a spus Angela Butnariu, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, viitoarea asociație va avea sediul central la Cluj-Napoca și filiale în fiecare județ din Transilvania.

Angela Butnariu a subliniat că în cadrul celei de-a 9-a conferințe “Progrese în pediatrie”, dedicată memoriei medicului clujean Aurel Bizo, care a decedat în luna septembrie, s-au abordat teme de specialitate privind nefrologia pediatrică, în care s-au prezentat lucrări din nefrologia patologică a copilului, privind patologia endocrină și gastroenterologie pediatrice și patologia respiratorie și cardiovasculară.ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours Sanatate
  Județul Cluj, locul 2 pe țară la numărul de cazuri COVID
 • Acum 6 hours Sport
  FC Victoria Cluj, campioana județului pentru Liga IV! Baraj de calificare cu județul Satu Mare pentru Liga III
 • Acum 7 hours Afacerea zilei
  Start-up-ul clujean Cyscale a reușit performanța obținerii unei finanțări de 3 milioane euro de la investitori străini
 • Acum 9 hours Vocea ta
  Arhitectura caselor din satul Aiton, exemplu de urmat
 • Acum 11 hours Vocea ta
  Cum este batjocorit cetățeanul de către statul român
 • Acum 12 hours Eveniment
  UPDATE – Băiat de 16 ani din Gilău, dat dispărut. Adolescentul a fost găsit în Someșul Rece
 • Acum 1 day Politica
  Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii: „Un stat nu poate să își aroge drepturi de orice fel în raport cu cetățenii altui stat. Astfel de declarații nu corespund standardelor europene”
 • Acum 1 day Reportaj
  INTERVIU – Claudiu Olenici, președintele Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului: „E și rușine pentru un oraș care se compară cu Barcelona și mâine poate și cu New York, să aibă dejecții pe râul care trece prin mijlocul Grădinii Botanice!”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu: Nu sunt un mare fan al reducerii TVA, trebuie să definim produse strategice la care să plafonăm prețul
 • Acum 1 day Justitie
  Evazioniștii de la Cridov au toate șansele să revină în forță, după ce Tribunalul Cluj a ridicat sechestrul pentru peste 2 milioane de lei
 • Acum 1 day Afacerea zilei
  1,3 MILIOANE EURO profit pentru Telenav Software Cluj-Napoca, cel mai mare profit din istoria firmei
 • Acum 1 day Justitie
  Soții Cătinean de la Gherla, condamnați pentru cămătărie. Adrian Cătinean a primit închisoare cu executare
 • Acum 1 day Din oras
  Calea Someșeni este inundată după fiecare ploaie. City managerul Gheorghe Șurubaru: “Situația este complicată pentru că va trebui să facem o săpătură”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE