Politica

Asociația Municipiilor din România, revoltată de modul în care liderii coaliției repartizează banii. Emil Boc: „Am pierdut 5 milioane de euro”

Primarul Emil Boc, președintele Asociației Municipiilor din România, se arată revoltat de modul în care Guvernul condus de Florin Cîțu a ales să repartizeze banii. Și nemulțumirea lui Emil Boc nu îl vizează doar pe premierul Cîțu, ci și pe ceilalți lideri ai coaliției de guvernare. 

„Noi, cei din Asociația Municipiilor din România, care reprezentăm primării care produc cam două treimi din PIB-ul acestei țări, avem o supărare temporară pe liderii coaliției: pe domnul Orban, pe domnul Kelemen Hunor și pe domnul Barna. De ce avem o supărare temporară? Pentru că au luat de la municipii două procente din cotele de impozit pe venit care ne erau alocate”, a transmis Emil Boc, la Digi 24, citat de stiripesurse.ro

„Ca să fiu mai bine înțeles, în luna noiembrie, în unanimitate, Parlamentul, de la stânga la dreapta și de la dreapta la stânga, a votat o modificare a legii finanțelor publice locale prin care a consacrat prin lege cotele din impozite pe venit alocate municipiilor, 65%.

Nici nu s-a uscat bine cerneala legii din Monitorul Oficial când liderii coaliției au spus: «Anul acesta, derogăm de la această lege și nu le dăm 65%, le dăm 63%»”, a mai spus edilul din Cluj-Napoca.

Clujul pierde 5 MILIOANE DE EURO

„Drumul spre Iad este întotdeauna pavat cu intenții bune”, a continuat Boc.

„Este adevărat motivul: pentru a da niște bani suplimentari la unele primării care au instituții de cultură, de exemplu teatre sau operă.

Noi am pierdut 5 milioane de euro, alte municipii mai mari la fel au pierdut.

Dar, care este marea problemă? În primul rând n-am fost consultați pe această temă.

Adoptăm în unanimitate o lege și ne batem, nu se usucă cerneala în Monitorul Oficial și o modificăm în a doua zi. Este un sentiment profund de frustrare”.

„Mai punem încă 7,1 milioane euro de exemplu pentru creșe, unde statul ar trebui să asigure costul pe antepreșcolari și nu-l asigură. Pune primăria 7,1 milioane euro, acum ne-a mai pus la ei încă 5 milioane. Toate acestea se adună și, evident, nu poți să oferi servicii de calitate cetățenilor”, a mai spus Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca și-a manifestat anual nemulțumirea atunci când guvernul a nedreptățit financiar Clujul. Din nefericire, se pare că și guvernul PNL-ist, precum și actuala coaliție de guvernare, continuă să facă acest lucru.

Emil Boc a fost ales recent în calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România. Acesta și-a mai exprimat nemulțumirea în câteva rânduri în privința modului de calcul a incidenței infecțiilor de covid-19, în condițiile în care Clujul continuă să teste mai mult decât alte orașe. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *