Din oras

ASIsaga – desene animate despre asigurari. O metoda inovativa si haioasa de comunicare in domeniul asigurarilor

Scris de 189

Cine ar fi crezut ca asigurarile pot fi prezentate si intr-un mod usor de inteles, creativ si chiar haios? Intr-un domeniu al prezentarilor terne, al cifrelor si al mesajelor tehnice, initiativa doctorului in economie Alin T. Baiescu e ca o gura de aer proaspat. ASIsaga este un serial de desene animate despre asigurari care explica intr-o nota creativa si usor de inteles lumea rigida a asigurarilor.

ASIsaga este un nou proiect, dintr-un sir mai lung de initiative personale de promovare a pietei de asigurari si de educare a publicului larg marca Alin T. Baiescu. Specialistul a lansat in 2012 Primul Blog personal despre Asigurari & Business din Romania, a continuat cu publicarea in 2013 a cartii „DEX Asigureza – Romana”, iar acum cu ASIsaga.

“ASIsaga este, in primul rand, un inedit exercitiu de comunicare, intr-o zona de business in care interactiunea, chiar si cu publicul larg, se face prin mesaje extrem de tehnice, standardizate si alambicate (care sunt, bineinteles, in conformitate cu rigidele Manualele de Brand si Comunicare ale marilor corporatii). Este un serial format din 13 episoade, fiecare transmitand cate un mesaj cheie legat de ce inseamna o asigurare, cand si sub ce forma il ajuta pe posesorul ei, respectiv care sunt principalele mecanisme ale acestui produs financiar”, arata Baiescu.

ASIsaga este disponibila si in engleza, germana si franceza si urmeaza sa fie promovat si in strainatate, avand in vedere ca nu exista un astfel de produs de educatie, comunicare in asigurari.

“Episodul 1, intitulat „Cei trei muschetari” explica modul de functionare al asigurarilor, respectiv principiul mutualitatii (al comunitatii de risc); Episodul 4 – „Roata de Rezerva” face o analogie inspirata dintre un produs de asigurare si roata de rezerva a unei masini – adica asigurarea devine acel instrument pe care il porti la tine tot timpul si la care faci apel doar in caz de nevoie s.a.m.d.  Totodata, exista si episoade in care este ironizata putin lumea asigurarilor, o modalitate prin care se arata publicului larg ca si oameni de asigurari iși constientizeaza defectele (cel putin o parte din ele …), respectiv acele lucuri care ii deranjeaza pe ceilalti (vezi Episodul 3 – „Momentul (ne)potrivit”)”, mai explica Alin T. Baiescu.

ASIsaga se adreseaza in primul rand actualilor si potentialilor posesori de polite de asigurare, carora le transmite intr-un mod haios cele mai importante aspecte pe care ar trebui sa le cunoasca legat de un produs de asigurare. In al doilea rand, poate fi utilizat cu succes si in cadrul programelor de instruire ale consultantilor financiari din cadrul asiguratorilor, al brokerilor sau bancilor implicate in parteneriate de bancassurance.

DVD-ul va fi prezentat in premiera la Cluj luni, 25 mai, de la ora 19 in libraria Carturesti din Iulius Mall.

Dr. Alin Baiescu are 38 de ani si o consistenta experienta in asigurari in spate: in cei peste 15 ani de activitate in acest domeniu a ocupat diverse pozitii de middle si top management in cateva multinationale prezente in Romania. Este Doctor in Economie, Associate – Life Management Institute si Associate – Customer Service al Life Office Management Association din SUA.

Are peste 40 de participari la congrese si a sustinut peste 1.500 de trainiguri, prezentari, seminarii. A publicat 3 carti de specialitate: „DEX Asigureza – Romana” (2013); „Asigurarile de viata si dezvoltarea societatii” (2011) – lucrare nominalizata de catre UNSAR la premiul pentru „Cea mai buna carte de asigurari din perioada 2009 – 2011”; „Asigurarile de viata la debutul mileniului III” (2005).
Este editorialist la Revista XPrimm Asigurari & Pensii, precum si speker la evenimente de marca precum Business Days sau Forumuri Regionale de Afaceri.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  LACRIMI DE CROCODIL. Cică ”PNL luptă pentru justiție, nu pentru corupție!”, are tupeul să declare europarlavramentarul PNL Rareș Bogdan. Poate în 30 de zile ca la pensiile speciale. Ia să vedem care sunt senatorii PNL care au luptat pentru nerușinatul prag de definire a abuzului în funcție
 • Acum 2 hours Politica
  Marcel Ciolacu cere Ministerului Justiției să prezinte public o variantă de reglementare adecvată pentru pragul valoric la abuzul în serviciu. ”PSD rămâne consecvent și va vota în Camera Deputaților, care este for decizional, doar ceea ce recomandă profesioniștii din justiție”
 • Acum 2 hours PubliNews
  La Iulius Mall Cluj se „simt” „(A)ere de primăvară” – expoziție care surprinde percepția asupra anotimpului renașterii de-a lungul timpului
 • Acum 4 hours Justitie
  IA BANUL ȘI FUGI! Contractele CNAIR cu Tirrena Scavi, firmă cu sediul social în Cluj, reziliate la CAB. Tribunalul Comercial Cluj a admis insolvența constructorului din Italia
 • Acum 5 hours General
  Începe să apară infrastructura de 5 stele pe viitorul culoar verde-albastru de mobilitate nemotorizată de-a lungul Someșului, de la Gilău la Apahida
 • Acum 6 hours In vizor
  Ludovic Orban, audiat ca martor la DNA în dosarul măștilor neconforme cumpărate de Romarm
 • Acum 7 hours Politica
  Senatul a votat introducerea unui prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu, aproape identic cu pragul din celebra OUG 13 dată de tandemul Dragnea – Grindeanu
 • Acum 8 hours Politica
  Legea de modificare a pensiilor “speciale” a fost votată de Senat. Secretar de stat în Ministerul Muncii: “vor scădea cu până la 81%”
 • Acum 10 hours Eveniment
  MEDITAŢII CU CASĂ DE MARCAT ŞI PIOS. ANAF a ratat ceva: băbuţele cu leuştean care vând la colţul străzii
 • Acum 10 hours In vizor
  O firmă care va schimba gazonul de pe Cluj Arena a fost implicată într-o anchetă DNA şi ar face parte din anturajul lui Gigi Becali
 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  Plantare copaci prin smulgere cu excavatorul pe strada Universităţii. Măcar aşa ştim cum l-au smuls de pe postament şi pe Iuliu Maniu
 • Acum 11 hours Eveniment
  Cu vile în localități defavorizate, cu reduceri de tarif, şefii Electrica Bihor, furau curent
 • Acum 12 hours Politica
  O IDEE BUNĂ: Achimaș-Cadariu propune conversia centrelor medicale mici: “S-ar putea ocupa de triaj, recuperare și paliație”
Citește și...
Recomandările redacției