Din oras

ASIsaga – desene animate despre asigurari. O metoda inovativa si haioasa de comunicare in domeniul asigurarilor

Scris de 189

Cine ar fi crezut ca asigurarile pot fi prezentate si intr-un mod usor de inteles, creativ si chiar haios? Intr-un domeniu al prezentarilor terne, al cifrelor si al mesajelor tehnice, initiativa doctorului in economie Alin T. Baiescu e ca o gura de aer proaspat. ASIsaga este un serial de desene animate despre asigurari care explica intr-o nota creativa si usor de inteles lumea rigida a asigurarilor.

ASIsaga este un nou proiect, dintr-un sir mai lung de initiative personale de promovare a pietei de asigurari si de educare a publicului larg marca Alin T. Baiescu. Specialistul a lansat in 2012 Primul Blog personal despre Asigurari & Business din Romania, a continuat cu publicarea in 2013 a cartii „DEX Asigureza – Romana”, iar acum cu ASIsaga.

“ASIsaga este, in primul rand, un inedit exercitiu de comunicare, intr-o zona de business in care interactiunea, chiar si cu publicul larg, se face prin mesaje extrem de tehnice, standardizate si alambicate (care sunt, bineinteles, in conformitate cu rigidele Manualele de Brand si Comunicare ale marilor corporatii). Este un serial format din 13 episoade, fiecare transmitand cate un mesaj cheie legat de ce inseamna o asigurare, cand si sub ce forma il ajuta pe posesorul ei, respectiv care sunt principalele mecanisme ale acestui produs financiar”, arata Baiescu.

ASIsaga este disponibila si in engleza, germana si franceza si urmeaza sa fie promovat si in strainatate, avand in vedere ca nu exista un astfel de produs de educatie, comunicare in asigurari.

“Episodul 1, intitulat „Cei trei muschetari” explica modul de functionare al asigurarilor, respectiv principiul mutualitatii (al comunitatii de risc); Episodul 4 – „Roata de Rezerva” face o analogie inspirata dintre un produs de asigurare si roata de rezerva a unei masini – adica asigurarea devine acel instrument pe care il porti la tine tot timpul si la care faci apel doar in caz de nevoie s.a.m.d.  Totodata, exista si episoade in care este ironizata putin lumea asigurarilor, o modalitate prin care se arata publicului larg ca si oameni de asigurari iși constientizeaza defectele (cel putin o parte din ele …), respectiv acele lucuri care ii deranjeaza pe ceilalti (vezi Episodul 3 – „Momentul (ne)potrivit”)”, mai explica Alin T. Baiescu.

ASIsaga se adreseaza in primul rand actualilor si potentialilor posesori de polite de asigurare, carora le transmite intr-un mod haios cele mai importante aspecte pe care ar trebui sa le cunoasca legat de un produs de asigurare. In al doilea rand, poate fi utilizat cu succes si in cadrul programelor de instruire ale consultantilor financiari din cadrul asiguratorilor, al brokerilor sau bancilor implicate in parteneriate de bancassurance.

DVD-ul va fi prezentat in premiera la Cluj luni, 25 mai, de la ora 19 in libraria Carturesti din Iulius Mall.

Dr. Alin Baiescu are 38 de ani si o consistenta experienta in asigurari in spate: in cei peste 15 ani de activitate in acest domeniu a ocupat diverse pozitii de middle si top management in cateva multinationale prezente in Romania. Este Doctor in Economie, Associate – Life Management Institute si Associate – Customer Service al Life Office Management Association din SUA.

Are peste 40 de participari la congrese si a sustinut peste 1.500 de trainiguri, prezentari, seminarii. A publicat 3 carti de specialitate: „DEX Asigureza – Romana” (2013); „Asigurarile de viata si dezvoltarea societatii” (2011) – lucrare nominalizata de catre UNSAR la premiul pentru „Cea mai buna carte de asigurari din perioada 2009 – 2011”; „Asigurarile de viata la debutul mileniului III” (2005).
Este editorialist la Revista XPrimm Asigurari & Pensii, precum si speker la evenimente de marca precum Business Days sau Forumuri Regionale de Afaceri.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 2 hours Sanatate
  Crește numărul spitalizărilor: 35 de copii sunt internați cu COVID-19. Au fost depistate 162 de noi cazuri de COVID-19 la Cluj.
 • Acum 5 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 6 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 8 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 8 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 9 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 10 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 11 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 11 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 12 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE