Vocea ta

Asfaltul a început să crape din nou pe drumul județean Luna de Sus-Băișoara, asfaltat de trei ori

Asfaltul de pe drumul Luna de Sus-Băișoara a început deja să crape, semnalează un clujean, deși drumul a tot fost reabilitat în ultimii ani. Acolo sunt necesare lucrări de modernizare, însă contractul cu firma Kiat a fost reziliat, iar până la semnarea unui nou contract, Consiliul Județean a tot intervenit cu lucrări de reabilitare. Clujeanul susține că și pe celălalt drum care face legătura dintre Cluj și Băișoara, respectiv prin Ciurila, au apărut deja gropi, deși și acel drum a fost reabilitat recent.  

”Va rugam sa faceți o vizită din nou pe traseul Luna de Sus – Baisoara sa observati calitatea lucrărilor de re-reabilitare făcute, sa vedeți cum pur și simplu se sfărâmă asfaltul și apar gropi în foarte multe locuri. De asemenea când va întoarceți de la Baisoara v-aș recomanda de la Lita sa veniți spre Ciurila sa vedeți și acolo gropile, și chiar vreo 2 CRATERE din asfalt, veți putea observa și pe acel traseu calitatea re-reabilitării. Speram ca cineva sa facă o vizita pe acolo și o verificare a acestor lucrari pt ca din birou și din acte sunt convins ca totul e roz”, semnalează un clujean.  

Drumul județean Luna de Sus Băișoara a fost asfaltat de trei ori în 12 luni, deoarece de fiecare dată lucrările au cedat. Acest drum a fost aproape impracticabil mult timp, tot așteptând firma Kiat să se mobilizeze și să demareze lucrările de modernizare. Când în sfârșit au început să lucreze pe acest drum, lucrările au fost atât de proaste încât au trebuit refăcute de către Consiliul Județean. 

”Tocmai pentru că lucrările derulate pe acest drum nu au îndeplinit cerințele de calitate, Consiliul Județean a reziliat contractul cu societatea care le-a executat, nu le-a recepționat și, în mod evident, nu le-a decontat. De altfel, se află în plină derulare un proces cu acea societate. După cum am mai afirmat, cei care au greșit, vor plăti, asta solicităm noi în instanță. În ceea ce privește lucrările derulate acum, acestea sunt supravegheate de diriginții de șantier și responsabilii din cadrul Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat a Consiliului Județean. Oricum, rămâne valabil faptul că lucrările nu vor fi decontate decât dacă vor fi pe deplin conforme cu legislația și normativele în vigoare și cu prevederile din contractele semnate”, erau explicațiile oferite de Consiliul Județean anul trecut.

Președintele Consiliului Județean Alin Tișe a susținut că lucrările de reabilitare executate în ultimul an au o calitate superioară, iar garanția acestor lucrări este de doi ani. Din păcate însă se pare că acest drum, Luna de Sus- Băișoara este un bun exemplu că lucrările de întreținere nu sunt eficiente. Consiliul Județean Cluj ar trebui să grăbească adjudecarea contractului pentru modernizarea acestui drum, pentru a nu fi cheltuiți și mai mulți bani pe lucrări de întreținere de două ori pe an. 

sursa foto: turdanews.net

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *