Rautacisme

Arobs nu se mai listeaza la Bursa de Valori Bucuresti

Dupa ce la inceputul anului au anuntat ca “s-ar putea lista la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti in cursul acestui an”, oficialii companiei clujene au anuntat astazi ca “termenul se amana”.

Prima veste a posibilei listari a fost data in 27 ianuarie.

„Nu suntem interesati de sectiunea AeRO, ci de prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, ne gandim intr-o prima faza la un freefloat de 20-30% (actiuni disponibile la tranzactionare – n.r.). Credem ca, daca auditul iese bine si conditiile de piata ne permit, vom reusi sa listam Arobs in acest an. Sunt multi daca si nu putem avansa un termen”, a declarat Voicu Oprean, directorul general al companiei, pentru zf.ro.

Astfel, sumele atrase prin listare ar fi permis “finantarea achizitiei unei companii din zona managementului de flota”.

Aceeasi publicatie anunta astazi ca Arobs Transilvania amana listarea la bursa pentru anul viitor “din cauza intarzierii companiei in adoptarea standardelor internationale de raportare financiara (IFRS), dar si volatilitatii pietelor financiare din cauza situatiei din Grecia”.

„Termenul nu mai este realist. Nu as zice ca Grecia a fost principalul factor, desi toata piata depinde de perceptia regionala si probabil ca ar mai fi redus pretul cu 10-20%“, a declarat Oprean.
 

Cu alte cuvinte, s-au anuntat lucruri fantasmagorice care nu s-au putut pune in practica, dupa care se arunca vina pe criza din Grecia, cand, de fapt, compania de IT nu a indeplinit niste standarde financiare pentru mult dorita listare la bursa.

Foto: zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *