Sport

Argentina, campioană mondială după cel mai frumos meci din istorie

Scris de 386

Argentina e campioană mondială după penalty-uri, iar Franța e cel mai merituos învins pe care îl putea avea Messi! A fost un meci de infarct, o Odisee a fotbalului, o capodoperă a sportului, unul dintre cele mai frumoase meciuri din istorie. Messi e definitiv regele fotbalului, cu o prestație excepțională care îl urcă lângă Maradona. Argentina a câștigat un meci în care a condus cu 2-0, a fost egalată de Mbappe (minunat atlet), a revenit la conducere în prelungiri, a fost din nou egalată, apoi a triumfat la penaltyuri.

Argentina e din nou campioană mondială. Pentru a treia oară în istorie. A meritat-o, a jucat fotbal 120 de minute, în timp ce Franța a făcut-o doar în repriza secundă. Argentina a jucat un fotbal – șampanie, Franța un fotbal acrișor și cu țârâita. Iar Messi a și-a luat ceea ce merita: locul în Olimpul sportiv și social al Argentinei. Pentru că în Argentina, fabulosul tărâm al lui Jorge Luis Borges și Maradona, fotbalul înseamnă pentru societate mult mai mult decât în carteziana Franță. Uneori înseamnă totul.

Golurile în timpul regulamentar au fost înscrise de Messi (două) și Di Maria, respectiv Mbappe (trei goluri, din care două din penalty). La loviturile de departajare au ratat Kingsley Coman și Tchouameni, în timp ce toți argentinienii au transformat.

Aceasta e, probabil, cea mai frumoasă finală a unui campionat mondial din istorie. Un meci pentru care noi, fanii fotbalului, avem încă un milion de motive să credem că e cel mai frumos sport posibil. Și trebuie să fim fericiți pentru că i-am prins pe teren pe Messi și Mbappe, prezentul și viitorul fotbalului, doi jucători care inspiră și atrag milioane de copii spre acest sport.

Am fost târâți voluntar cu toții într-un montaigne russe de emoții. Argentina a dominat categoric primele 70 de minute, când a și condus cu 2.-0 după conexiunea extraordinară dintre Messi și Di Maria, cei doi autori ai golurilor (min. 23 și 36). Minutul 70 a adus însă căderea fizică a pumelor, speculată rapid de Mbappe, cu două goluri rapide (penalty min. 79, apoi voleu – spectacol în min. 81). Doar o minune i-a ținut în viață pe agentinieni, care păreau epuizați.

Lovitură de teatru însă în prelungirile de 30 de minute: Messi a inventat o fază de PlayStation și a readus Argentina în avantaj (min. 108). Zarurile păreau aruncate  A fost suficient un henț involuntar al lui Paredes și Mbappe a egalat în min. 118. Agonizant pentru Argentina, ai cărei jucători erau căzuți.

Și au venit penaltyurile, unde Messi a dat tonul: gol superb, prin care l-a păcălit pe bravul Lloris. L-a copiat Mbappe. Și atât: Tchouameni și Coman au ratat, restul argentinienilor au marcat, istoria s-a scris.ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Din oras
  Mașina de vot a lui Boc a fost convocată în ședință extraordinară. S-a votat, dar s-a și adoptat (și, viceversa)
 • Acum 9 hours Politica
  În următoare ședință de Consiliu Județean se prefigurează la vot scumpiri la salubritate?
 • Acum 10 hours Justitie
  SĂ APĂRĂM PLAGIATUL CU DINȚII. Ai Justiției, firește: În apărarea onoarei nereperate, Lucian Bode mai deschide un proces la București
 • Acum 10 hours Editorial
  Mult prea competentul Lucian Bode ar trebui să-și dea demisia. Dar este atâta de ratat ca om și profesie încât ”sistemul” nu poate găsi unul mai bun
 • Acum 10 hours Sanatate
  N-A PLECAT, NU S-A ASCUNS: În noul raport COVID, crește numărul de infectări și se raportează zeci de decese în doar câteva zile
 • Acum 11 hours In vizor
  Curtea de Conturi a găsit abateri financiare de peste 9 milioane lei la Primăria Cluj-Napoca. Mai pune Boc un milion de la el și-i dă la ”U” Cluj
 • Acum 12 hours Sport
  ”U” Cluj primește 10 milioane de lei, bani publici nerambursabili, de la Primărie
 • Acum 12 hours In vizor
  Cum încearcă PSD și PNL să scape de cartoful fierbinte al pensiilor nesimțite, cunoscute în ”famiglie” drept ”speciale”
 • Acum 12 hours Jos palaria
  NU ARATĂ RĂU: Muzeul de Istorie a Farmaciei se pregătește de deschidere
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Headhunter-ii, târgurile de cariere şi platformele de recrutare îţi vând ceva. Astăzi este munca remote. Mâine săptămâna de patru zile. Poimâine, pensia la 45 de ani. Ai grijă ce cumperi!
 • Acum 13 hours Eveniment
  SIMULARE BAC: Elevii dau astăzi proba scrisă la Limba română
 • Acum 14 hours Politica
  Marcel Ciolacu: ”PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondaje le opinie, dar e problema dânşilor, nu e problema noastră”
 • Acum 14 hours Din oras
  CHIRII A LA ”E FAIN LA CLUJ”: Cu buda lângă aragaz, arome ca la ”mama acasă”…
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE