Din oras

Are Primăria soluții pentru a evita o aglomerație și mai mare pe ruta Florești – Cluj-Napoca după ce încep lucrările la metrou? Viceprimarul Dan Tarcea: “Nu poți să mânânci omletă dacă nu spargi ouăle”

Scris de 1031

Într-o primă etapă, metroul nu va ajunge până în Florești, una dintre cele mai aglomerate zone din vecinătatea municipiului Cluj-Napoca. Viceprimarul Dan Tarcea a fost întrebat, astăzi, într-o emisiune online, ce soluții ar fi până în 2030 pentru Florești din moment ce metroul se face pentru început doar în interiorul municipiului? Rămâne ruta Florești – Cluj-Napoca la fel de aglomerată sau se înrăutățește situația odată cu începerea lucrărilor la metrou?

Dan Tarcea nu a dat un răspuns clar. A citat câteva idei din Studiul de Fezabilitate pentru metrou în care scrie ce soluții există pentru trafic pe durata desfășurării lucrărilor. În opinia sa, dacă traficul în oraș va fi mai lejer odată cu darea în funcțiune a metroului, cei care vin din Florești vor sta mai puțin în trafic.

“De orice investiție în dezvoltarea infrastructurii din oraș beneficiază și cei care sunt în zonele limitrofe pentru că dacă noi reușim să decongestionăm la nivelul municipiului Cluj-Napoca o intersecție – vă dau ca exemplu intersecția Calea Mănăștur cu Câmpului – automat și cei care vin Florești stau mai puțin ca să intre în oraș.

Ce se va întâmpla pe perioada executării lucrărilor? Soluțiile sunt prevăzute în Studiul de Fezabilitate. Acolo sunt prevăzute foarte clar rutele alternative, care sigur că trebuie să mai fie adaptate și să meargă la reglajul fin al acestor rute. Este prevăzut să nu fie închisă circulația pe linia Est – Vest pentru mijloacele de transport în comun. Vor fi mijloace de transport în comun dedicate, se vor cumpăra și câteva autobuze suplimentare care sunt prinse în Studiul de Fezabilitate pentru a asigura o mai bună mobilitate a cetățenilor”, a spus viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

Dan Tarcea este de părere că eforturile de astăzi se vor vedea peste 30-40 de ani. Mai mult, el face analogii ilare când vorbește despre spargerea străzilor pentru construirea metroului.

“Nu pot să spun că nu va fi un deranj în trafic, evident că va fi un deranj în momentul în care o să se lucreze pe un tronson, dar am mai spus-o și o repet: nu poți să mânânci omletă dacă nu spargi ouăle.

Nu trebuie să ne gândim ce se întâmplă cu municipiul Cluj-Napoca pentru patru ani, ci ce se întâmplă peste 50 de ani. Eforturile pe care le facem astăzi toți împreună ca și comunitate se vor vedea mult mai bine după 2030, după 2040. Deci va fi clar o investiție care va duce municipiul Cluj-Napoca într-o altă zonă și va fi o investiție de care o să beneficiem cu toții”, a conchis Tarcea.ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 6 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 9 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 9 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 9 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 10 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 10 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 10 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 11 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 11 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 11 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 13 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 13 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE