Analiza

Are Mircea Geoană cancer? Adevărul…

Scris de 9285

de Liviu ALEXA

Ziarul Puterea, care nu e așa obscur cum îl dau unii, a dat azi o exclusivitate care nu e chiar atât de exclusivitate, dacă te-ai fi uitat pe contul de facebook oficial al lui Geoană încă de acum câteva zile, unde apare cu un look nou, șocant, și care sugerează că are probleme de sănătate grave.

Dar care e “adevărul adevărat”?

Ei bine, eu il stiu.

Mircea Geoană nu are cancer limfatic, așa cum a zis ziarul Puterea, dar are un cancer ce este aproape vindecat. Din respect pentru demnitatea lui, aleg să nu vă dau detalii, vă spun doar că este aproape vindecat.

Trebuie să priviți însă această “dezvăluire” într-un cadru mai larg. V-am mai spus acum câteva luni, Mircea Geoană are de multă vreme în spate o echipă de profesioniști într-ale imaginii și comunicării publice, nu, nu e Bogdan Popescu, actualul consultant al lui Marcel Ciolacu, deși Bogdan Popescu a fost în stafful de campanie al lui Geoană în 2009, atunci când a pierdut prezidențialele (sau, mai bine zis, când i s-a furat victoria) doar că atunci era mai rookie, era servantul lui Viorel Hrebenciuc, care era șeful de campanie electorală al PSD.

Echipa nouă a lui Geoană e una profi și are mandat clar de la licuricii lumii ca Geoană să fie “preparat” profesionist până la anunțul noii sale candidaturi la Cotroceni. Iar rezultatele se văd: este primul în sondajele actuale.

Boala… că orice boală de acest gen vine când nu te aștepți și nu poți să previi nimic. Fără a avea un partizanat cu Geoană, vezi articolele mele dure despre el din iarnă cu Radu Tudor și limbile în fund date de “analist” la actualul secretar adjunct al NATO, mă bucur că e vindecat acest cancer, așa cum indică sursele mele foarte informate.

Fiindcă asta înseamnă că va candida. Și înseamnă că vom vedea și dacă va câștiga, așadar, vom asista la o luptă validă, pe viață și pe moarte, cel mai probabil cu doamna Kovesi.

De ce a ieșit acum informația? Pentru decompresie, cum se zice în limbaj “specific”, termen împrumutat de la scufundări. Pentru că acest cancer, dacă ar fi fost ascuns opiniei publice, ar fi putut deveni un subiect de atac politic din partea adversarilor: că nu are sens să îl alegeți, că oricum moare, că etc.

Așa, subiectul devine non-subiect. Omul își va asuma cel mai probabil într-un mod emoționant experiența, care va putea fi folosită și ca marketing politic, căci în campaniile electorale o asemenea “aventură”, mai ales că e vindecat cancerul, înseamnă aur curat, ai pe ce să construiești povestea omului care s-a luptat cu cancerul, în timp ce ne apăra țara la NATO de pericolele rusești, plus că avea în grijă soarta lumii.

Repet, mă bucur că e sănătos, ba chiar i-aș păstra look-ul, dacă aș fi consultantul său, s-ar desprinde de imaginea de luzăr de la episodul “Mihaela, Dragostea Mea”, ar fi un nou capitol imagologic și un reminder pervers în ochii și mințile electoratului a bolii prin care a trecut și a faptului că a învins.

Notă: Am ales să las și această dezvăluire “la liber”, dar pe alt considerent. Geoană e prea important în jocul politic actual pentru ca opinia publică să nu cunoască adevărul despre acest subiect delicat.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Din oras
  Colegiul Tehnic Anghel Saligny va fi mutat nu neaparat din răutatea ISJ Cluj, ci din nesimțirea celor care știau, încă din 2013, despre faptul că a fost retrocedat terenul, dar au ales să tacă și să pută ca în iarbă!
 • Acum 4 hours Politica
  Tanczos Barna: Nu vor mai avea voie să se înscrie la ”Rabla pentru electrocasnice” cei care au blocat programul şi şi-au bătut joc de sprijinul financiar din partea statului
 • Acum 6 hours Politica
  Csoma Botond, după ce un lider PNL a cerut ca UDMR să iasă de la guvernare: Are o atitudine antimaghiară consecventă. Nu sunt motive de rupere a coaliției
 • Acum 8 hours Editorial
  Emil Ceausescu. Preamultul
 • Acum 9 hours Vocea ta
  Minciuna, Tupeul și Primarul
 • Acum 11 hours In vizor
  Boc ne anunță că legea îi zice că are 60 de zile la dispoziție să analizeze, cu atenție și îngrijorare, ofertele pentru metrou. OSĂ le analizeze până la sfârșitul lunii ianuarie, la anul. Deci, OSĂ se încadreze în toate termenele PNRR
 • Acum 11 hours In vizor
  Lui Boc ”îi fată nervii” când e criticat. Ionel Lespuc, de la site-ul media9.ro, a fost blocat pe pagina oficială ”Întotdeauna pentru clujeni”. Ce nu se înțelege din faptul că e ”întotdeauna” doar pentru cei care-l (pardon) nu-l critică
 • Acum 12 hours Politica
  Unde ești Dăncilă, doamnă? Nicolae Ciucă: ”Nu e de la mine, e de la părintele Cleopatra: să nu mor neîmpărtășit”. Imhotep se strică de râs
 • Acum 12 hours FOTOGRAFILA
  Ego, Boculus imperator, ad Urbe Conditia.
 • Acum 13 hours Eveniment
  Profesori clujeni, decorați de președintele Klaus Iohannis de Ziua Națională
 • Acum 15 hours Politica
  Marcel Ciolacu, despre arestarea lui Bădălău: ”Ori rămâi om politic, ori faci afaceri, când le combini sfârşeşti greşit”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu și-aş dori ca România să se unească cu R. Moldova: Nu poţi lăsa o ţară pradă iar Rusiei
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  MÂNDRU CĂ SUNT PROSTOI și-mi plac lucrările de mântuială girate de Emil Boc
Citește și...
Recomandările redacției
Sinistru Editorial

Emil Ceausescu. Preamultul

Sinistra poza asta cu Boc, strabic si buhait, cu caciula de readepist pe ceafa. Sinistre […]

Vocea ta

Minciuna, Tupeul și Primarul

de Szakats Istvan “Într-o lume în care e atât de multă dezinformare”… “nu trebuie să […]

TOP CITITE