In vizor

Arcadele din Gheorgheni sunt macinate de timp si stau sa se surpe

Intre strada Iugoslaviei si Nicolae Titulescu, chiar vizavi de Interservisan, clujenii care locuiesc in apropiere sunt nevoiti sa treaca pe sub niste aracade vechi, aflate intr-o stare precara. Pe aleea de sub aceste constructii e mereu mizerie, bucati de moloz cad in permanenta, iar clujenii care tranziteaza zona prefera sa o ocoleasca pasind pe spatiul verde al blocurilor. Locatarii se tem ca in orice moment arcadele ar putea ceda.

Vizavi de Interservisan, strada Iugoslaviei se leaga de Nicolae Titulescu printr-o alee umbrita de niste arcade vechi. Peisajul este trist, in nuante de gri si aramiu. Pe unii stalpi se mai vad, aproape sterse, cuvinte precum ,,Gheorghe” sau ,,barricade”. In rest, culoarea arcadelor s-a sters sub povara timpului si, privite in ansamblu, par ca deschid, scartaind, o poarta spre un Cluj de demult.

Oamenii care locuiesc in apropiere se tem sa mearga pe sub aceste constructii. Zoly, un domn in varsta de 65 de ani care trecea prin zona, ocolind arcadele prin spatiul verde, marturiseste ca ii e frica sa paseasca pe sub ele.

„Ma tem sa nu-mi pice in cap vreo minune de-asta. Cand se matura pe sub arcade vesnic e moloz. Sa le darame, daca nu sunt in stare sa le restaureze. Stau cu frica in san cand vad copii ca trec pe aici. Daca pica si nenorocesc pe careva?”, se intreaba acesta.

Oamenii mari se mai feresc, dar copiii din blocurile vecine alearga nestingheriti pe sub ele. La cum arata, bucati mari din aceste arcade ar putea ceda in orice moment.

Cu privire la conditia in care se afla aceste arcade si la viitorul acestora, daca vor fi sau nu inlaturate sau renovate la un moment dat, Ziar de Cluj a solicitat un raspuns oficial si din partea Primariei. Deocamdata, reprezentantii acesteia nu au oferit nicio reactie, cand vom primi raspunsul lor il vom publica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *