Jos palaria

APPC: nu puneti semnul egalitatii intre activisti si jurnalisti

Scris de 725

Personaje ale protestelor actuale ca Oana Moisil sau Ramona Duminicioiu nu pot fi considerate jurnaliste, asa cum s-au recomandat public in numeroase randuri, avertizeaza Asociatia Profesionistilor din Presa Cluj(APPC), anuntand intr-un comunicat ca „se delimiteaza de actiunile activistilor care pozeaza in jurnalisti pentru a desfasura in mod partizan si subiectiv activitati ce nu au legatura cu meseria de ziarist”.

Oficialii asociatiei atrag atentia ca toti cei care utilizeaza dreptul la libera exprimare pentru a servi in mod partizan o cauza nu pot fi considerati jurnalisti, „chiar daca publica in mod constant in diverse publicatii sau new media”. Diferenta este data de faptul ca acestia fac rabat de la un principiu fundamental al jurnalismului, al relatarii echidistante, neutre si impartiale. Principiul face parte din Codul Deontologic al Clubului Roman de Presa, la care a aderat si APPC: „ Ziaristul va da publicitatii punctele de vedere ale tuturor partilor implicate in cazul unor pareri divergente”!

„Pe aceasta cale, APPC face apel la Jandarmerie si la celelalte forte de ordine sa nu se lase intimidate de cei care se declara jurnalisti si, in numele libertatii de exprimare, servesc altor scopuri decat serviciul public pe care il presupune meseria de jurnalist. APP-Cluj respecta institutiile statului si actioneaza pentru apararea libertatii de exprimare ca pilon principal al democratiei din Romania insa condamna modul in care anumite persoane incearca sa se foloseasca de meseria de jurnalist pentru a-si atinge scopurile”, indeamna oficialii asociatiei.

APPC are aproximativ 80 de membri, jurnalisti clujeni care lucreaza la peste 20 de publicatii, posturi de radio, televiziuni si platforme on line.

„Consideram ca nu se poate pune semnul egalitatii intre jurnalistii care, zi de zi, incearca sa informeze corect opinia publica si activistii care se declara ziaristi doar pentru a-si atinge interesele personale sau de grup”, conchide Colegiul de conducere al APPC.

Reactia lui Mihai Gotiu, fost presedinte nevrednic al Asociatiei si parintele imposturii la care face referire APPC, nu s-a lasat asteptatata si este pe masura personajului.

Pentru ca au luat atitudine fata de impostura protestatarilor care isi justifica ingamfat actiunile patetice asumandu-si un titlu pe care nu il au, in ciuda popularitatii de care se bucura acestia in aceasta perioada, spunem Jos Palaria! celor de la APPC!

Foto: mondonews.ro, transilvaniareporter.ro

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour In vizor
  EXTRACALIFRAGILISTIC! Cică Boc nu a întrunit majoritatea necesară în Consiliul local controlat de el și astfel nu a cumpărat sediul BCR… Măi, să fie, l-au sfidat ”pinguinii” și ”focile” sale?
 • Acum 2 hours Politica
  Preşedintele Iohannis a semnat decretul care conferă atribuții sporite polițiștilor locali pe drumurile publice. Adică orice ”Pristanda” angajat pe cumetrie în banul public, cu școală ”de Rutieră” cât trenul, are dreptul să ne tragă pe dreapta?
 • Acum 2 hours General
  VAI, SĂRACII BUGETARI, CUM MAI SUNT EI ÎNCURAJAȚI SĂ MUNCEASCĂ: Boboteaza și Sf. Ioan Botezătorul devin sărbători legale în care nu se lucrează. Senatul a adoptat tacit propunerea
 • Acum 2 hours Analiza
  #ȘMENGEN: Tabloul Împăratului  Franz Josef, din crâșma doamnei Mullerova, e în continuare plin de rahat mâncat cu polonicul
 • Acum 5 hours Rautacisme
  CÂȚI DINTRE DUMNEAVOASTRĂ, DRAGI CLUJENI, VĂ PUTEȚI PERMITE 9000 DE LEI SĂ BEȚI O CAFEA CU EMIL BOC? Excepție ăia pentru care certificare ISO anti-mită se oprește la ușa Urbanismului de Cumetrie
 • Acum 5 hours Politica
  IAR S-A FÂSÂIT ”ROMÂNIA EDUCATĂ”. Cu o alocare de numai 2,1% din PIB pentru Educație, studenții amenință ci proteste publice ”față de nepăsarea clasei politice”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Investiție de 2,41 de miliarde de lei: CFR a semnat contractul pentru electrificarea lotului 4 al liniei Cluj – Episcopia Bihor. Cu un obiectiv de toată jena: 160 de kilometri pe oră pe 47 de kilometri de cale ferată
 • Acum 7 hours In vizor
  Un director de la Direcția Județeană de Finanțe Cluj acuzat că ia bani în parcul de la Avram Iancu. ”Nu este adevărat acest lucru. Acolo sunt camere”
 • Acum 8 hours Eveniment
  ÎNCĂ O PĂDURE DE HÂRȚOAGE (că ”mijloace electronice”, din părți): Din 1 ianuarie 2023, contractele de închiriere vor fi înregistrate, obligatoriu, la ANAF
 • Acum 9 hours Din oras
  CLUJ: Primul muzeu etnografic din România împlinește un secol de la deschidere
 • Acum 24 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 1 day Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 1 day Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE