Editorial

Apărătorii pedofiliei își apără de fapt propriile buzunare – cazul Buta Untold

În scandalul uriaș cu organizatorul Untold care a chemat acasă 3 tineri pentru a face sex cu ei, tineri care s-au dovedit a fi minori, vedeți niște reacții care la prima vedere pot părea ciudate si care au nevoie de un pic de explicație și context.

Întâi de toate, trebuie să spunem că nimic nu este final, scandalul este în desfășurare, poliția cercetează, procuroarea meditează, organizatorul Untold se ascunde în Dubai.

În social media au apărut reacții putin diferite de cele ale publicului general. Ele vin de la oameni care ar fi afectați financiar direct dacă festivalul Untold s-ar anula. Dar cum oamenii ăștia nu por să spună direct asta, își ascund atacurile atacând alte zone.

Întâi pe Liviu Alexa, care e făcut în fel și chip, de parcă asta ar fi important. Unii dintre ei întreabă de ce victimele s-au dus la Alexa și nu la alte instituții de presă.

Probabil ar fi vrut să se ducă, dar câte dintre ele aveau interese directe la Untold? „Vedeta” Roxana Hulpe de la ProTv e maritată cu managerul festivalurillor Untold și Neversea.

Marii investigatori de la emisiunea de anchete „Romania, Te Iubesc”, Alex Dima și Alex Livadaru, au fost invitați să relateze de la eveniment. Andreea Esca și fiica se pupau pe bot cu Emil Boc, primarul Clujului, la festival. Și acestea sunt doar cele ce sunt la vedere, în public, cine știe ce alte televiziuni și ziare mai au interese financiare la Untold? Digi24 nu a relatat NIMIC pe subiect!

Sunt zeci de oameni ascunsi care au interese financiare la Untold.

Influenceri care veneau cu contracte publicitare la brandurile care sponsorizau festivalul.

Fotografi și videografi care erau angajați de influenceri și companii pentru a filma și fotografia. Artiști de machiaj ai acestor influenceri și vedete.

Angajați ai agențiilor de publicitate și media ai brandurilor care aveau activări la Untold sau ai agențiilor de publicitate care făceau campanii și filmau reclame pentru Untold sau pentru clienții care sponsorizau festivalul.

Angajați de multinaționale care îi livrau lui Buta sponsorizări și apoi luau parandărătul.

Desigur, oamenii ăștia nu aveau de unde să știe ce face patronul festivalului, dar minima decență ar trebui să îi îndemne să tacă, nu să ia apărarea unui presupus pedofil și, indirect, propriului buzunar.

Că asta fac, iau apărarea banilor pe care îi făceau la festival în detrimentul decenței și bunului simț.

Deci, ziceți, susțineți pedofilia?