In vizor

Apahida suspendă abonamentele pensionarilor, elevilor și studenților. La Cluj-Napoca, această măsură se lasă așteptată

Scris de 902

Cei mai vulnerabili în fața coronavirusului sunt vârstnicii, cele mai multe decese cauzate de acest virus survenind la persoane de peste 65 de ani.  Cu toate acestea, ei par cei mai puțin interesați să respecte recomandările autorităților de a nu ieși din casă. Pentru a descuraja deplasările, primarul comunei Apahida a decis să suspende abonamentele decontate de primărie pentru pensionari, elevi și studenți.

”Primăria comunei Apahida are în vedere suspendarea abonamentelor pe mijloacele de transport, linii metropolitane, pentru pensionari, elevi și studenți, până la ieșirea din situația crizei generată de COVID-19. Avem în vedere atât protejarea stării de sănătate a populației la care am făcut referire mai sus și prin reducerea deplasărilor pe mijloacele de transport în comun, cât și asigurarea mijloacelor financiare pentru aplicarea ordonanței militare nr.2 din 21.03.2020”, este mesajul transmis de primarul comunei Apahida.

Boc ar trebui să vină cu astfel de măsuri suplimentare pentru a preteja cetățenii, însă la Cluj toate măsurile se aplică mai nou cu întârziere. Clujul nu mai este deschizător de drumuri când vorbim de măsuri împotriva răspândirii coronavirusului. La Cluj, Boc nu a pus dezinfectanți în autobuze, deși alte orașe au luat aceste măsuri foarte repede. De asemenea, străzile au început să fie spălate cu dezinfectanți la multe zile după ce alte orașe deja au aplicat această măsură. Probabil lui Boc îi e frică să ia măsuri prea dure ca să nu piardă capital electoral, și se știe că pensionarii clujeni sunt cei mai fideli votanți ai lui. 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 4 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 4 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 5 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 5 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 7 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 8 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 8 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 8 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 9 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 19 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 22 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 1 day In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE