Rautacisme

Anul trecut, Poliția Locală din Cluj-Napoca a dat amenzi în valoare de peste 2 milioane de euro

Scris de 670

Evaluarea activității Direcției Generale Poliția Locală pentru anul 2021 este pe primul loc pe ordinea de zi a ședinței ordinare  a Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca din data de 7 martie.

Potrivit raportului de evaluare, în 31 decembrie 2021, Cluj-Napoca avea 284 de polițiști locali. Aceștia au avut o activitate prolifică de constatare, aplicând 50 596 sancțiuni contravenționale în valoare de 10 806 464 lei. 2 183 565 de euro, la cursul valutar BNR de astăzi. Poliția din subordinea primarului Boc a încasat, totuși, numai 2 775 575 de lei.

Principalele fapte contravenționale depistate de polițiștii locali au vizat depozitările ilegale de deșeuri, cerșetoria, tulburarea ordinii publice, depășirea nivelului de zgomot, neplata parcărilor, opririle ilegale, fațadele degradate, comerțul ilegal.

Cu tot cuantumul enorm al amenzilor aplicate, municipiul a rămas la fel de murdar în cartiere, vandalii tot și-au făcut de cap spoind locurile de joacă, parkingurile, clădirile publice, deșeurile sunt, în continuare, la tot pasul, nu ducem lipsă nici de cerșetori, iar nivelul de zgomot este depășit, an de an, chiar cu acordul Primăriei, cu ocazia marilor festivaluri care par a suspenda legea aplicabilă doar zgomotoșilor casnici.

Unde, într-adevăr, trebuie să dăm Poliției Locale jos pălăria este în domeniul neplății parcărilor, polițiștii lucrând neobosit la amendarea șoferilor în zona centrală a Clujului, la ridicarea mașinilor celor care îndrăznesc să parcheze neregulamentar în buricul târgului. În cartiere, mașinile stau tot claie peste grămadă, pe trotuare, pe spații verzi, practic, peste tot!

Anul trecut, Poliția Locală a întocmit 15 630 procese verbale pentru contravenienții din parcările publice cu plată (în valoare de 1 886 900 de lei) și 16 491 procese verbale pentru opriri, staționări, parcări neregulamentare (în valoare de 3 476 490 lei).

În 2021, polițiștii locali au ridicat 5 163 de autovehicule.

Și la capitolul „comerț ilegal” polițiștii locali excelează, putând fi des văzuți în zona pieței Mihai Viteazul, unde verifică sexagenarele cu pătrunjel.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 3 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 5 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 6 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 7 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 8 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 9 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 9 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 10 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 11 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 23 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE