In vizor

Anul cartierelor în Cluj-Napoca: o stradă din cartierul Borhanci va fi asfaltată doar PE JUMĂTATE

Scris de 91

Locuitorii de pe strada Bicaz din cartierul Borhanci au făcut zeci de sesizări prin care au reclamat starea foarte proastă a străzii pe care locuiesc și au primit un răspuns în bătaie de joc de la autoritățile clujene. Angajații Primăriei le-au răspuns că nu știu despre ce stradă este vorba deși aceștia au specificat numele străzii în textul reclamațiilor.

„Exemplu de răspuns (nefavorabil -da cu verde) a primăriei noastre!!! Nu că nu ar scrie la descriere despre ce stradă este vorba!!! Nu că nu ar mai fi cel puțin 10 sesizări, doar de luna asta, toate semnalizând aceeași problemă, cum că strada BICAZ e aproape impracticabilă pentru orice tip de mașina!!! Ei săracii nu își dau seama despre ce stradă e vorba! Să vă lamuresc. E vorba despre strada BICAZ, din cartierul / zona Borhanci, din Municipiul (reședința de județ, pentru o mai precisă identificare) Cluj-Napoca, județul Cluj, ROMÂNIA. Anul 2021, luna martie, ziua 18”, potrivit celor care au transmis sesizările.

Acum viceprimarul Dan Tarcea anunță o altă bătaie de joc la adresa acestor clujeni. Tarcea a declarat că strada va fi asfaltată pe jumătate de către un investitor privat. Potrivit viceprimarului, strada este parțial în domeniul public, parțial stradă privată. O parte a străzii urmează să fie asfaltată de un dezvoltator imobiliar în timp ce cealaltă parte va mai avea de așteptat.

„Strada Bicaz este în parte publică. Acolo mai sunt parcele de teren care ar trebui să fie cedată. Pe strada Bicaz am intervenit de mai multe ori și anul trecut. Acolo există un PUZ care urmează să fie aprobat și care are ca și condiție asfaltarea inclusiv o parte a străzii pe banii investitorilor. Vorbim de prima parte a străzii Bicaz. Atunci nu o să facem această investiție dacă am pus condiția investitorului privat”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Există o hotărâre de Consiliu Local care are aproape doi ani prin care se facilitează renunțarea la drept pentru străzile private pentru ca Primăria să intervină pe aceste străzi. Problema este că ritmul în care se modernizează aceste străzi este unul foarte lent. Prioritățile municipalității au fost în ultimii ani străzile din zona centrală, abia acum, cel puțin la nivel declarativ, Boc susține că se vor concentra și asupra cartierelor. ULTIMA ORĂ

 • Acum 18 mins In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 56 mins Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 2 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 2 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 3 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 4 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 5 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 6 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 6 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 7 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 9 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE