In vizor

„Anul 2021 va fi mai greu decât 2020” – susține viceprimarul Dan Tarcea. Pandemia a afectat veniturile Primăriei, dar autoritățile nu au o situație la zi a pierderilor înregistrate anul trecut

Scris de 77

Criza sanitară se transformă tot mai clar într-una economică. Pandemia de Coronavirus a impactat în mod negativ veniturile Primăriei Cluj-Napoca. Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, anul 2021 va fi „mai greu” decât anul trecut. Cu toate astea, reprezentanții autorităților locale nu au încă o situație la zi cu pierderile cauzate de pandemie: „Se lucrează” încă la o asemenea analiză, apreciază Tarcea. 

„Evident că pandemia a afectat foarte multe sectoare economice și asta o să se vadă și în veniturile pe care o să le încaseze și Primăria municipiului Cluj-Napoca. 

Sectorul Horeca este cel mai afectat în acest moment.

Eu sper să revenim cât mai repde la viața din anul 2019, a declarat viceprimarul și economistul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții online.

Tarcea a reluat și subiectul preferat al primarului Emil Boc de ponderare a incidenței cu numărul de teste realizate. 

Criza sanitară se transformă în criză economică

De altfel, în privința efectelor negative ale pandemiei pe plan economic în Cluj – aspect reflectat și prin încasările la bugetul local, viceprimarul Dan Tarcea a recunoscut că pierderile sunt considerabile, dar specialiștii din administrația locală nu au reușit să ajungă la zi cu situația pierderilor înregistrate:

Nu avem încă o astfel de situație.

Se lucrează la o astfel de situație.

Dar este evident, încă anul trecut, să spun așa, nici nu au fost așa mari pierderile, pentru că oamenii au trăit din economii, Guvernul a mai dat câțiva bani celor din Horeca, așteptăm să vedem ce se întâmplă în anul 2021. 

Eu cred că anul 2021 o să fie un an mai greu decât a fost anul 2020. 

Pentru că foarte multe afaceri o să repornească foarte greu.

Unii au și renunțat la afacerile pe care le-au început. 

Va trebui să se gândească la altceva. 

Și cred că o să fie un an greu 2021, din toate punctele de vedere”, a recunoscut viceprimarul Dan Tarcea. 

Din păcate, realitatea economică din Cluj pare să fie total diferită de cea prezentată de PNL-iști în campanie electorală, atunci când vânturau cei cca 80 de miliarde de euro de fonduri europene de care România va dispune pentru a investi în sectoarele afectate de pandemie, dar și în dezvoltarea proiectelor de anvergură, precum cele pentru Cluj: Metrou, Centură Metropolitană, Tren Metropolitan, Spital Regional Cluj ori conectarea Clujului la Autostradă. 

În privința fondurilor clamate de PNL în campania electorală prin Planul de Reziliență și Redresare (PNRR), Tarcea a adăugat: 

„Planul acesta de Redresare și Reziliență nu se aplică, de exemplu, restaurantelor și cafenelelor. 

Sunt proiecte majore, dar care pot să compenseze per general, să spunem așa, una peste alta lucrurile să fie în regulă”, a apreciat viceprimarul Clujului, Dan Tarcea. 

 

 

 

 

 

sursa foto: dantarcea/facebook.com ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Eveniment
  Un cutremur de magnitudine 5,3 a avut loc în județul Arad, la adâncimea de 6,4 km. S-a resimțit în România, Croația, Ungaria și Serbia
 • Acum 10 hours In vizor
  Cum se subminează Educația? Prin prostia disperată a slugoilor puși miniștri. Mediile vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină – proiect
 • Acum 14 hours General
  SE MIȘCĂ ȘI SĂNĂTATEA: Grevă japoneză și miting de protest în Piața Victoriei
 • Acum 14 hours Vocea ta
  Szakats Istvan: ”Dragi bieți useriști. Îmi pare rău că mă repet, dar mă doare. Vă bateți joc de Cluj și de clujeni”
 • Acum 15 hours Politica
  GUVERNUL E DISPUS SĂ FACĂ ORICE, NUMAI SĂ NU DEA SALARII DECENTE PROFESORILOR: Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă orele nu încep până la finalul săptămânii – a anunțat ministrul Educației
 • Acum 15 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Purtătorul de cuvânt al BOR: ”O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează”
 • Acum 17 hours Eveniment
  POATE, DE DATA ACEASTA, VEȚI FI INTERESAȚI: Municipalitatea lansează în consultare publică stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024
 • Acum 17 hours General
  Se fac înscrieri pentru Evaluarea Națională deși calendarul exemenelor ar putea fi afectat de greva din școli
 • Acum 17 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: ”Un plan de guvernare care a întârziat 10 ani. Să fie primit!”
 • Acum 18 hours Vocea ta
  MUNICIPIUL CARE NU E ÎN CENTRU, NU EXISTĂ! Hai, Măiestrică, într-un exercițiu de PR, de data aceasta util comunității, pune mâna pe coasă (sau pe par) și rezolvă situația
 • Acum 18 hours Politica
  Gabriela Firea anunţă o HG pentru combaterea hărțuirii la locul de muncă: Se întâmplă cazuri revoltătoare
 • Acum 19 hours In vizor
  Banii pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice în Regiunea Nord-Vest s-au terminat în 3 minute
 • Acum 19 hours General
  O maşină hibrid a luat foc în Leghia, judeţul Cluj. În interior a fost găsit un corp carbonizat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE