Sport

Antrenorul juniorilor de la “U”, după ce derby-ul cu Ardealul nu s-a mai jucat pe Cluj Arena: “A fost lipsă de fair-play din partea mea”

Echipa U19 a Universităţii Cluj din Liga Elitelor a câştigat derby-ul cu Ardealul Cluj, 4-2, care s-a disputat marţi la prânz pe baza „Dan Anca”, asta deşi, potrivit înţelegerii dintre cele două cluburi, jocul ar fi trebuit să aibă loc pe Cluj Arena.

În partida tur, câştigată tot de către „studenţi”, scor 2-0, gazdele de la Ardealul au acceptat ca meciul de atunci să aibă loc pe cel mai mare stadion al Transilvaniei, însă nu la fel au stat lucrurile şi acum. Antrenorul Universităţii, Călin Sălăgean, a pus mai presus de toate interesul echipei sale şi a considerat că formaţia pe care o pregăteşte are mai multe şanse să învingă Ardealul pe baza „Dan Anca”, lucru care, de altfel, s-a şi întâmplat.

După joc, Sălăgean şi-a recunoscut vina pentru întreaga situaţie şi a cerut înţelegere din partea omologului său de la Ardealul, Călin Moldovan.

„Îmi pare sincer rău pentru prietenul meu Călin, el a avut dreptate din toate punctele de vedere. Pentru el a fost o chestie foarte dureroasă reacţia mea, dar sper că m-a înţeles, pentru că sunt într-o situaţie în care eu trebuia să-mi fac strategia mea proprie. A fost lipsă de fair-play din partea mea, dar câteodată în viaţă trebuie să mergi pe drumul tău. Aveam mai multe şanse la victorie pe terenul de la baza ’Dan Anca’, gândiţi-vă doar că am jucat cu cinci copii născuţi în ’99, iar aceşti copii pe teren mare nu ştiu cât ar fi rezistat. Îl înţeleg pe Călin Moldovan, însă eu am gândit-o aşa, mi-a ieşit, deşi ei erau învingători la un moment dat”, a spus, pentru CJSport.ro, antrenorul liderului din Liga Elitelor.

De partea cealaltă, Călin Moldovan nu şi-a ascuns dezamăgirea legată de alegerea făcută de oficialii lui „U”, însă eşecul de pe teren al echipei sale a părut că l-a durut mai mult decât nerespectarea înţelegerii de către tabăra adversă.

„Frumos era să se joace pe Cluj Arena, din toate punctele de vedere. Eu, însă, nici nu m-am mai legat aşa mult de chestia asta în ultimele zile, am încercat să mă concentrez doar pe joc, indiferent unde am fi jucat. Repet, frumos şi normal era să se joace pe Cluj Arena, dar ce a ţinut de mine am făcut în tur, acum nu a mai ţinut de mine. Nu ştiu dacă aveam mai multe şanse pe Cluj Arena. Şi noi avem teren sintetic unde ne pregătim, facem antrenamente şi pe iarbă, aşa că e relativ totul”, a spus şi tehnicianul Ardealului.

Călin Moldovan speră acum ca Universitatea să o încurce şi pe Poli Timişoara în ultima etapă din Liga Elitelor, iar echipa sa să prindă in-extremis un loc la turneul final de la Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *