FOTOGRAFILA

Antecamera mizeriei: Poftiți în saloane la Policlinica CFR Cluj-Napoca!

Ne-am obișinuit și cu asta. După ce românii au acceptat o situație de neacceptat, ca meniul unui pacient – 3 mese/zi să fie în valoare de 11 lei, aceștia par să se fi împăcat și cu condițiile oferite de unitățile sanitare de stat, de la spitale la clinici și ambulatorii.

Policlinica CFR/Ambulator CFR Cluj-Napoca
Grup sanitar pacienți

Cea mai bună calitate a vieții poate fi regăsită în unul dintre ambulatoriile CFR din municipiul Cluj-Napoca, structură din subordinea Spitalului Căi Ferate Cluj-Napoca, sub coordonarea Ministerului Transporturilor.

Din păcate, actualul ministru de Interne, penelistul sălăjean Lucian Bode nu a reușit să se aplece asupra unor asemenea teme precum condițiile pacienților din spitalele aflate în subordinea ministerului Transporturilor în perioada cât a coordonat activitatea ministerului de profil noiembrie 2019-decembrie 2020, dar nici în calitate de președinte al Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din cadrul Parlamentului României în perioada 2016-noiembrie 2019.
În atare situație, condițiile din ambulatoriul CFR destinat clujenilor arată cam așa

Abia de curând, MApN și-a manifestat intenția de a trece câteva spitale din administrarea Ministerului Transporturilor în cadrul Ministerului Apărării.

„M-am înţeles cu Ministrul Transporturilor, cu domnul vicepremier Grindeanu, în zona lor au rămas o serie de spitale ale transporturilor, spitale CFR sau de altă natură care nu mai pot să se dezvolte şi nu este normal să se mai dezvolte în zona aceasta, pentru că nu mai avem în Ministerul Transporturilor, nu mai este, cum era înainte, o instituţie de stat cu zeci de mii de angajaţi, acestea nu se mai justifică. Astfel că am stabilit să trecem câteva spitale din administrarea Ministerului Transporturilor în cadrul Ministerului nostru, pentru că noi avem nevoie de a dezvolta un sistem medical militar modern, în care avem nevoie şi de alte spaţii”, declara ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu la începutul lui mai 2022.

Până una-alta, românii sunt îndemnați să-și plătească toate contribuțiile pentru sănătate.