In vizor

ANL va construi 22 de locuințe în satul Jucu-Herghelie, la circa 20 de kilometri de Cluj-Napoca

Scris de 1449

În localitatea Jucu-Herghelie, situată la circa 20 de kilometri distanță față de Cluj-Napoca, se pregătește un proiect de construcție de locuințe prin ANL. Proiectul va fi compus din 22 de unități locative cu un regim de înălțime P+2E.

Contractul de proiectare și execuție lucrări, încărcat pe platforma SEAP, în valoare de 3.687.097,37 lei, a fost atribuit firmei Flaely Grup din localitatea Sigmir, județul Bistrița-Năsăud, al cărei unic asociat și administrator este Petrina Viorica. În anul 2020, firma a avut o cifră de afaceri de 936 193 euro, un profit net de 26 599 euro și datorii în cuantum de 161 396 euro, la un număr mediu de 27 de angajați.

Ziar de Cluj a solicitat Primăriei Comunei Jucu să ne ofere mai multe detalii în privința locuințelor ANL care se vor construi în satul Jucu-Herghelie.

Primăria Jucu ne-a informat că deține un teren liber în intravilan, pe care l-a pus la dispoziția acestui proiect, zona în care va fi amplasat blocul ANL fiind una de locuințe:

„Ne dorim să sprijinim familiile tinere cărora le sunt destinate aceste locuințe.

Programul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani la data depunerii cererii pentru repartizarea unei locuințe construite prin ANL și destinate închirierii, persoane care nu își permit să cumpere sau să închirieze o locuință de pe piața liberă.

Tinerii își pot depune cererile și dosarele la autoritățile publice locale pe a căror rază administrativ-teritorială se află aceste locuințe. (…)

Fondurile utilizate pentru realizarea lucrărilor de construcție sunt asigurate de la bugetul de stat, credite interne/externe, sume rezultate din vânzarea locuințelor pentru tineri, realizate în anii anteriori, precum și din alte surse legal constituite. (…)

Locuințele (apartamente cu una sau două camere în clădiri cu regim de înălțime redus) sunt construite pe terenuri puse la dispoziția ANL de către autoritățile locale/centrale, cu drept de folosință gratuită pe întreaga perioadă de realizare a investițiilor. (…)

Locuințele pentru tineri sunt construite prin ANL, iar după finalizarea lucrărilor sunt predate autorităților publice locale în vederea administrării și repartizării către tinerii care îndeplinesc criteriile de acces la astfel de locuințe.”

Prin oferirea acestor locuințe pentru închiriere și, ulterior, după un an de zile, spre vânzare tinerilor, Primăriile își atrag în localitate tineri care, pentru a beneficia de acest program, trebuie să își desfășoare activitatea în localitatea în care sunt amplasate locuințele. Tinerii pot lucra, de asemenea, și pe platformele industriale din preajma localităților.

Criteriile de repartizare a locuințelor ANL sunt disponibile pe site-ul anl.ro. Pe același site este disponibilă și o listă a locuințelor pentru tineri care pot fi cumpărate, la nivel național. În județul Cluj, pot fi vândute locuințe ANL din 5 amplasamente, dintre care doar unul în Cluj-Napoca, pe strada Mehedinți (10 unități locative). Celelalte patru amplasamente sunt situate în Câmpia Turzii și în Florești. La acestea s-ar putea adăuga, în viitor, și locuințele ANL din Jucu-Herghelie.

Pe o piață imobiliară deosebit de scumpă, în care puțini își pot permite cumpărarea unei locuințe (sau chiar și închirierea), imobilele ANL le-ar putea oferi tinerilor o gură de oxigen, șansa la o locuire decentă. Ar fi nevoie de mai multe astfel de proiecte și la Cluj-Napoca, orașul care le oferă „cea mai bună calitate a vieții” doar celor care își permit să o plătească foarte scump.

Foto: anl.roULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  MÂNDRU CĂ SUNT PROSTOI și-mi plac lucrările de mântuială girate de Emil Boc
 • Acum 10 hours Editorial
  Patrioți de-o zi, patrihoți pe viață! Funcția curvei la politicianul român. Nu că ar fi electoratul mai deștept
 • Acum 11 hours Politica
  Președintele tuturor românilor, indiferent de sex, religie, etnie, Klaus Iohannis, face recepție la Cotroceni, de Ziua României, ca pe tarlaua lui. Liderii UDMR, USR și AUR nu au fost invitați
 • Acum 12 hours Politica
  Liberalii vor comasarea alegerilor ca să le numească tot Iohannis premierul. PSD se opune
 • Acum 13 hours In vizor
  După ce li s-a bătut obrazul de către clujeni și mass media și li s-a atras atenția că, de 5000 de lei pe lună redevență, nu sunt stăpânii Pieței Universității și nu ei decid cine ”se integrează în peisaj”, organizatorii Târgului de Crăciun a reprimit Asociația NUCA în spațiul public
 • Acum 1 day Politica
  CINE NU SARE, NU VREA SCHIMBARE! Valeriu Stoica anunță că PSD și PNL vor să comaseze alegerile locale și parlamentare din 2024
 • Acum 1 day In vizor
  De Sfântul Andrei, primarul Boc a mințit în față națiunea și SEAP-ul, spunând că ”60 de zile este perioada de evaluare a ofertelor” pentru Metrou
 • Acum 1 day Vocea ta
  CLUJ-NAPOCA, VÂNDUT DE BOC. CLUJENII ALUNGAȚI DIN PROPRIILE PARCURI ȘI PIEȚE. Zice organizatorul mizeriei de Târg de Crăciun din Piața Unirii: ”Nu vă integrați” și alungă Asociația NUCA din spațiul public. Că doar a dat trei lulele, trei surcele la buget, e stăpân!
 • Acum 1 day Editorial
  A minți și a fura constituie avantaj la angajare, la numirea în funcții, la cățărarea pe scara profesională și socială. Imposture este dorită, că poate fi controlată
 • Acum 2 days Politica
  ÎNCĂ O MITĂ SALARIALĂ PENTRU BUGETARI: La ”Prima de Osânză” se mai dau 10 procente majorări salariale. Punctul de pensie se majorează cu 12,5%. Să aibă nesimțiții de cumetrie, pensionari de lux ai statului interlop român și pensie majorată, și salariu majorat
 • Acum 2 days Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 2 days PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE