In vizor

Angajatii Primariei si ai institutiilor publice platesc chirii de nimic pentru locuintele de serviciu

Angajatii aparatului de specialitate al primarului municipiului Cluj-Napoca, ai serviciilor publice, institutiilor publice subordonate Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca pot beneficia de locuinta de serviciu in perioada derularii raporturilor de munca. In prezent Primaria Cluj-Napoca are 26 de apartamente date in chirie ca locuinte de serviciu, de unde incaseaza lunar doar 2.200 de lei. Asta pentru ca suma platita pe metru patrat oscileaza intre 1 si 3 lei.

Pe lista celor care platesc aceste chirii derizorii si stau linistiti in locuinta asigurata pe perioada contractului de munca se afla patru angajati ai Primariei Cluj-Napoca.

Stanca Bucerzan, inspector al Serviciului Autoritate Tutelara, Arhiva, locuieste intr-un apartament de 55 de metri patrati pe strada Horea. Pentru asta plateste o chirie lunara de 130 de lei, adica 2,3 lei pe metru patrat.

Ana Neagota, consilier al Serviciul Urbanism plateste 1,2 lei pe metru patrat pentru un apartament de 66 de metri patrati pe strada Renee Descartes, in cartierul Zorilor. Chiria lunara platita de aceasta este de 80 de lei.

Sefa ei, Sanda Spiroiu, locuieste intr-un spatiu de 21 de metri patrati pe strada Horea, pentru care plateste in fiecare luna 62 de lei, ceea ce inseamna 2,9 lei pe un metru patrat.

De asemenea Horea Bilc, inspector de specialitate la Serviciul de Insolventa, contestatii, informatii, baze de date, care lucreaza de fapt la Directia de Asistenta Sociala si Medicala, locuieste si el intr-o locuinta de serviciu, inca din 2002. Acesta plateste pe strada Burebista, zona Garii, o chirie de 126 de lei pe luna pentru 48 de metri patrati.

Pe lista sunt si persoane juridice, precum Universitatea Babes-Bolyai, care are 5 locuinte de serviciu, 3 are Liceul Gheorghe Sincai, doua apartamente inchiriaza Teatrul National si cate unul Universitatea tahnica si Clubul Sportiv U.

Cel mai mare spatiu, un apartament de 97 de metri patrati este inchiriat din 2002 de arheologul Sorin Cocis, cercetator principal la  Institutul de Arheologie si Istoria Artei din Cluj-Napoca al Academiei Romane. Acesta plateste o chirie lunara de 193 de lei, adica aproape doi lei pe metru patrat.

Chiria cea mai mica o plateste Liviu Cocis, care sta intr-un apartament de 31 de metri patrati de pe strada Bucegi din cartierul Manastur inca din 1997. Acesta plateste in fiecare luna 38 de lei.

Potrivit Hotararii de Consiliu Local 138/2014 pot solicita locuinte de serviciu doar acei angajati care nu au sau nu au avut in proprietate, nici ei si nici membrii de familie de grad I locuinte pe raza judetului Cluj. Se acorda un punctaj in functie de venit, starea civila si a numarului de persoane de intretinut. Aceeasi hotarare arata ca termenul limita pentru depunerea solicitarilor pentru o locuinta de serviciu este 1 iunie 2014, pentru a fi inclusi pe lista de prioritati pentru anul 2014, iar pentru anii urmatori 31 decembrie.

Foto: Eugen Olariu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *