Politica

Angajații din sănătate protestează în București. Din 7 mai, protestatarii intră în grevă de avertisment

Mii de persoane s-au strâns joi la mitingul organizat joi, în fața Palatului Victoria, de sindicaliștii Sanitas. Protestatarii continuă să vină în grupuri și, până la ora redactării acestei știri, s-au strâns 4-5 mii de oameni, organizatorii spunând anterior că se așteaptă să fie prezente circa 10.000 de persoane.

Angajații din sistemul sanitar vor fi în grevă de avertisment pe data de 7 mai, iar din 11 mai vor declanșa greva generală, a declarat joi, pentru HotNews.ro, Iulian Pope, prim-vicepreședintele Federației Sanitas, cea mai mare organizație sindicală din domeniu.

Angajații din sistem sunt nemulțumiți de noua lege a salarizării și de noul regulament al sporurilor, care, spune Iulian Pope, au făcut ca „foarte multe salarii să fie scăzute”. Potrivit liderului sindical, doar 15% dintre angajații din sistemul sanitar au beneficiat de creșteri semnificative de salarii după aplicarea noii legi a salarizării și a noului regulament al sporurilor, în rest fiind vorba despre creșteri nesemnificative, scăderi sau stagnări.

 

Fotocredit: Hotnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *