Analiza

Anchetă internă la UPU, în urma dezvăluirilor Ziar de Cluj. Directorul spitalului: „Este foarte interesantă speța”

Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, din care face parte și Unitatea de Primiri Urgențe Cluj, a anunțat că va demara o anchetă internă după scandalul cu analizele lui Tudor Cârje, tânărul care a provocat accidentul în care și-a pierdut viața Gabriela Rîpan.

Petru Șușcă, directorul SCJU Cluj susține că este foarte puțin probabil ca aparatul să interpreteze greșit probele recoltate. Mai mult, Șușcă susține că se vor face verificăi inclusiv la cei care au livrat echipamentele pentru testarea toxicologică. 

 ”Noi avem echipamente foarte performante, care au full services, la zi. Îi vom întreba și pe cei care ne-au livrat aceste echipamente cum este posibil acest lucru, după cum vom sta de vorbă și cu personalul medical care a fost de gardă în noaptea respectiv. Este posibil să fie o eroare de aparat, dar personal nu cred acest lucru. Este foarte intersantă speța”, a spus Petru Șușcă, citat de evz.ro.

Citește și: IML Cluj: „Băiatul era curat”. Rezultatul se bate cap în cap cu cel de la UPU Cluj

Avem probleme nerecunoscute public 

Practic, în urma precizărilor rezultă că aparatul toxicologic din UPU Cluj nu funcționează corect. Prin urmare, buletinul de presă al IPJ Cluj nu trebuie să conțină aspecte referitoare la rezultatele aparatului respectiv. Rezultatele de la IML Cluj au venit după trei zile de la incident, aspect ce duce la concluzia că în Cluj-Napoca, în 2019, Unitatea de Primiri Urgențe Cluj nu poate certifica în timp real dacă o persoană a consumat droguri. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *