În urma dezvăluirilor făcute de Ziar de Cluj, IPJ Cluj a deschis o anchetă internă pentru a stabili ce căuta şeful Poliţiei municipale Dej împreună cu persoane dubioase din municipiu la o agapă care ar fi avut loc în data de 12 aprilie 2020, în ciuda restricţiilor date de Ordonanţele militare.
În imaginea prezentată de Ziar de Cluj în data de 22 aprilie, apare șeful Poliției Municipiului Dej, Alin Câmpean, alături de alte persoane, la o cabană din apropierea Dejului, pe Valea Tărpiului. Între timp fotografia a fost ştearsă de pe contul de Facebook al numitului „Roni Roni”, la a cărui cabană s-ar fi ţinut agapa.
”În urma imaginilor și a informațiilor apărute în spațiul public, conform cărora un polițist cu funcție de conducere ar fi participat la un eveniment împreună cu mai multe persoane, aspect care contravine prevederilor legale în vigoare pe perioada stării de urgență, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a dispus efectuarea unor verificări pe linie internă, pentru clarificarea tuturor aspectelor și luarea măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.
Contactat de Someșeanul.ro pentru a obține un punct de vedere în acest caz, Alin Câmpean, şeful Poliţiei municipiului Dej, s-a ferit să facă declarații, rezumându-se la a spune că ”În momentul de față mă abțin de la comentarii sau declarații întrucât este o cercetare dispusă de către IPJ Cluj”.
Ziar de Cluj a reuşit, între timp, să identifice o parte dintre persoanele aflate în fotografie. Avem aşa (de la stânga, la dreapta cum privim poza):
- Viorel Federiga, fost şef al Căpităniei Portului Dej, azi preşedinte al CA al Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca;
- urmează numitul „Roni Roni”, cel care ar fi pus la dispoziţie cabana de pe Valea Tărpiului care ar fi a tatălui său vitreg, de fapt;
- al treilea din rândul de sus, nederanjat de anturaj, e chiar şeful Poliţiei municipale Dej, Alin Câmpean;
- al patrule ar fi numitul „Alifie” care cică se ocupă cu trimisul la muncă „la negru” în „Străinezia” a muncitorilor;
- şi urmează cel aşezat lângă foc, în faţa tuturor. acesta cică ar face parte din „servicii”, iar numitul „Roni” nu e decât unul dintre „informatorii” lui;
Autenticitatea conţinutului fotografiei nu a fost contestată până acum. Aceasta a fost doar ştearsă de pe reţelele de socializare şi au apărut comentarii cum că ar fi fost „făcută anul trecut”. Nu credem că mai contează anul în care a fost făcută, cât faptul că şeful Poliţiei municipiului Dej se afişează în anturaj dubios (şi nu ne referim la Federiga sau la cel „din servicii#).