Editorial

Americanii-s de vină

Ani de zile am așteptat să vină americanii și, într-un final, au sosit. Iar noi am făcut ce știm mai bine: i-am furat.

O grupare de interlopi români a furat, în decursul a patru ani, motorină în valoare de două milioane de dolari de la baza americană din Mihail Kogălniceanu.

Șah-mat, infidelilor! Credeați că în țara asta nu se poate fura literalmente orice? Ei, iată că se poate ciordi inclusiv motorină de la o bază americană. Să zică mersi americanii că încă mai au o bază militară, că putea fi de mult la fier vechi. Dar am fost băieți de bun-simț și le-am lăsat un acoperiș deasupra capului.

Citez de pe g4media.ro: „Potrivit DIICOT, începând cu anul 2017, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunii de furt calificat prin sustragerea de combustibili lichizi aparţinând guvernului SUA, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum şi din zonele dedicate efectuării unor exerciţii tactice militare situate pe raza judeţului Constanţa. Procurorii susţin că membrii acestei grupări au sustras diverse cantităţi de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unităţii militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, prejudiciul reclamat de guvernul federal al SUA fiind de 2 milioane de dolari”.

Și n-avea dreptate Tudor Chirilă, când a zis că americanii-s de vină? Sunt maxim de vinovați că au crezut că pot să-și facă o bază în România și să scape nefurați. Ați greșit țara, boșilor! Păi noi ne furăm între noi, credeți că avem vreo greață să sugem un furtun și să vă scoatem motorina din generatoare?

Poate sunteți voi cea mai șmecheră țară de pe planetă, da’ noi suntem cei mai șmecheri dintre hoți! Păi, bă, amatorilor, noi furăm curent, și la propriu, și la figurat! Ne furăm singuri căciula, furăm ca-n codru, de nu mai avem codru, ne-am furat trecutul, prezentul și viitorul, motorina voastră e bonus la cartelă!

Oricum, ca o nație de hoți, trebuie să ne respectăm valorile. Iar băieții ăștia sunt niște bijuterii ale hoției, niște Eminești ai hoției. Doar să-ți vină ideea să furi motorină de la militarii americani și era suficient. Dar românașii noștri au mers mai departe și au dezvoltat o operațiune întinsă pe patru ani. Cu complicitate din interior, firește, că altfel n-aveau cum.

Întrebarea e: cei care i-au ajutat din interior sunt români sau americani? Că dacă au reușit să-i corupă pe americani să fure motorină e și mai tare știrea!

„Băi, americanilor, sunteți în România, haideți să vă învățăm cum merge șmenu’ pe aici: voi ne ajutați să sustragem motorină din bază și vă pică și vouă de-un burger!” Ar fi superb!

Oricum, americanii nu prea știu ce se întâmplă în operațiunile lor din lume. Informații recente arată că americanii ar fi plătit 300.000 de soldați afgani fantomă, pe care ar fi spart 83 de miliarde de dolari. Soldații ăștia ar fi fost doar pe hârtie, de aia au reușit talibanii să recucerească atât de ușor Afganistanul. Dar banii s-au scurs undeva. Unde? Eh, acuma și voi, unde trebuie!

Acum, s-o zicem pe aia dreaptă: patru ani n-a știut nimeni de furtul de motorină dintr-o bază americană? Chiar nimeni? Că nu s-a furat dintr-un ABC de la colțul blocului, ci dintr-o unitate a celei mai mari puteri militare de pe planetă.

Hai, bă, chiar ne credeți atât de proști să credem că în urma unor percheziții DIICOT de ieri s-a descoperit că niște băieți au furat, timp de patru ani, motorină dintr-o bază americană? Și toată lumea se întreabă cum de s-a putut întâmpla așa ceva? Hai, cântați la altă masă!

Și cum de apare informația asta chiar acum, când avem un premier uns cu binecuvântarea „licuriciului”? Știe cineva cum se pronunță în engleză: „Choke”, „Chuke”, „Ciuque”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *