Eveniment

Amenzi de mii de euro la benzinăriile din Cluj

S-au dat amenzi de mii de euro la benzinăriile din Cluj într-un control tematic la nivel național al Inspectoratelor Teritoriale de Muncă.

Potrivit unui comunicat al Inspecţiei Muncii, transmis marţi, în perioada 15 – 22 iulie 2022 s-a desfăşurat Campania naţională de verificare a modului în care sunt respectate cerinţele minime pentru îmbunătăţirea securităţii şi protecţia sănătăţii lucrătorilor. Inspectorii au verificat și modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea, modificarea, suspendarea şi executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care îşi desfăşoară activităţi în staţiile de distribuţie a carburanţilor auto cod CAEN-4730.

ITM Cluj a aplicat în această campanie un număr de șase amenzi de aproape 20.000 de lei, mai exact 19.500, la șase angajatori dintre 15 controlați.

”Amenzile au fost aplicate pentru nerespectarea repausului săptămânal, lipsa evidenței orelor de muncă prestate de către fiecare angajat, nepurtarea echipamentului individual de protecție, lipsa autorizării activității desfășurate din punct de vedere al securității și sănătății în muncă, nereguli în ceea ce privește semnalizarea permanentă pe securitate și sănătate în muncă”, arată instituția.

În total în țară au fost depistate peste 2.600 de neconformități în peste 1.800 de benzinării controlate între 15 și 22 iulie.

 

Fotocredit: ITM Cluj