General

Ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec a vizitat Baza Aeriană 71 de la Câmpia Turzii

Scris de 512

Ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec, s-a aflat, marţi şi miercuri, la Cluj-Napoca şi în zonele învecinate, pentru a arăta angajamentul Statelor Unite ale Americii în judeţul Cluj, transmite News.ro. Ea s-a întâlnit cu primarul Emil Boc, cu reprezentanţi ai Universităţii ”Babeş-Bolyai”, studenţi şi a vizitat Baza Aeriană 71 de la Câmpia Turzii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Ambasada SUA, în cadrul vizitei, ea s-a întâlnit cu primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, pentru a discuta despre oportunităţile de cooperare şi dezvoltare a relaţiilor economice dintre SUA şi Cluj-Napoca, un centru IT inovator şi o putere economică.

Kavalec a vizitat Casa Ucrainei, unde a lăudat munca organizaţiei neguvernamentale Peace Action Training and Research Institute of Romania (PATRIR), care, în parteneriat cu UNHCR, oferă refugiaţilor ucraineni un mediu prietenos, unde pot primi consiliere psihologică, pregătire lingvistică şi asistenţă juridică.

De asemenea, ea a vizitat incubatorul de business iLab al Universităţii ”Babeş-Bolyai”, condus de Cătălina Crişan, o bursieră a programului Fulbright şi al Fundaţiei Româno-Americane. Acest incubator joacă un rol important în stimularea antreprenorialului şi inovaţiei în judeţul Cluj.

Totoodată, Kavalec a discutat, în cadrul unui prânz de lucru, despre nevoile energetice ale României şi tehnologia reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR) cu Teofil Mureşan, CEO al companiei E-Infra, parteneră a Nuclearelectrica şi NuScale, care vor dezvolta împreună prima centrală nucleară de tip SMR în România.

Conform sursei citate, Kathleen Kavalec s-a întâlnit şi cu studenţi, vizitatori şi angajaţi ai American Corner Cluj-Napoca, unul dintre cele 10 spaţii americane din România, care oferă oportunităţi de învăţare şi programe de dezvoltare a comunităţilor, pentru a aduce mai aproape SUA şi România. Ea a lăudat angajaţii American Corner Cluj-Napoca pentru sprijinul acordat Hub-ului Ucrainean, care oferă cursuri de limba română ucrainenilor veniţi în oraş.

Ulterior, Kavalec a lansat expoziţia fotografică „We The People/Noi, Poporul”, care celebrează 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre România şi SUA, la Muzeul de Artă de la Palatul Banffy. Expoziţia itinerantă explorează relaţiile diplomatice, de securitate, economice şi culturale, dintre poporul român şi cel american, într-o selecţie de 150 de fotografii memorabile.

”Expoziţia pe care o vedem astăzi, «Noi, Poporul», este un eseu fotografic, care celebrează şi explorează relaţiile diplomatice, de securitate, economice şi culturale dintre popoarele României şi Statelor Unite ale Americii. Aceste imagini spun povestea cooperării şi prieteniei noastre… şi arată ce pot realiza împreună două naţiuni”, a afirmat Kavalec.

Miercuri, Kavalec a vizitat Baza 71 a Forţelor Aeriene Române, situată în apropiere de Câmpia Turzii.

Ulterior, ea a vizitat Salina Turda şi Centrul Raţiu pentru Democraţie, unde a aflat despre activitatea lui Ion Raţiu în promovarea valorilor democratice, prin iniţiative locale care vizează tinerii.

 

Sursa Foto: Facebook/ Ambasada SUA la BucureștiULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 12 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 14 hours Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 14 hours PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 15 hours Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 15 hours Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 15 hours Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 16 hours Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 16 hours In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 17 hours Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 18 hours Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 19 hours In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
 • Acum 19 hours Din oras
  DONEAZĂ pentru Centrul Comunitar KHETANE de la Pata Rât! Împreună putem șterge pata de pe obrazul Clujului!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE