Sport

Aloooo, conducerea U Cluj, domn’ Primar, fără ”Limoniu la Club, că are cusurul că e mitocan și agresiv. Noi nu am uitat derapajele lui

Scris de 1527

Cât timp a fost șeful Centrului de Copii și Juniori din cadrul clubului Universitatea Cluj, Ioan Mărginean a șocat opinia publică prin modul în care se comporta cu angajații centrului, prin părerile de cocalar misogin și prin limbaj trivial – prin nimic altceva.

În 2012, Vasile Mancea, l-a agresat pe un antrenor al centrului, l-a bruscat și l-a lovit cu o agendî in cap, deranjat că acesta avea un ziar în mână.

“Citești ziaru când eu stau aici? F…-te-n gură să te f.., citești ziaru? Dacă eu vorbesc, citești ziaru băh fraiere, că-ți dau cu el în cap? Te și bat”, a spus Mărginean. Vasile Mancea i-a amintit despre un incident din 2002, când i-a explodat un aparat de sudură in mâna: “Eu era să mor pentru clubul ăsta. Am stat 5 zile în comă”. Mărginean i-a replicat dur: “Și ce vină am eu? Băh baiatule, erou la clubul ăsta e ăla care produce, e capitalism, numa în comunism îți punea acolo o stemă”.

Un alt incident șocant a fost acela în care, ca un cocalar misogin a declarat că ”U Cluj e baby-sitter. Mamele îşi lasă copiii şi merg să se f… două ore”.

GSP a publicat atunci o stenogramă completă, din care rezultă și ce fotbal se făcea la U Cluj, dar și cine este acest ”Mare Blond”.

„Eu am vrut să fiu bun cu voi, dar voi mă luaţi drept fraier! Tu unde p…a mă-tii ai făcut şcoală? Băi, fii atent aici, eu te bat! Bă, mie nu-mi răspunzi, eu vorbesc!”

„Vă spun eu cum e aici. Păi vine mama, lasă copilul, merge şi se f..e două ore sau merge la cumpărături. U Cluj e baby sitter. Asta e!”

“Eu am ani în fotbal cîţi ai tu în vîrstă. Ne păcălim doi ani, ce bine e la U Cluj. Mai vine o mămică, mai un turneu… şi între două taxiuri ajungem să-i spunem lui Mărginean tactica jocului cu CFR Cluj”

“Nu mai putem folosi cuvîntul de ardelean. Era înainte de Revoluţie, în ’48, Şcoala Ardeleană, acum e o luptă pentru putere, ne urîm între noi. Voi mă urîţi pe mine că-s mai mare-n grad”

“Să fiu eu sluga ta după o viaţă de om? Îţi dau una în nas şi te pun pe liber peste o lună jumate”

“Băh, tu la mine vii cu d-astea, mînca-ţi-aş gura ta? Bă băiatule, eu am mîncat din sufertaş băh”

“Eu faţă de oricare dintre voi sînt bărbat. Care îi coios să mă facă, unu la unu”

“Deocamdată banii vin de la Walter. Cînd pleacă el, plec şi eu. Aici sînt 10.000 de mîncători de p… Dar n-au ce să facă. Pe noi nu ne poate judeca decît patronul, cel puţin pe mine”

“Toată lumea ţi-e prieten la Cluj-Napoca pînă ai bani. În bugetul ăla erau 23 de milioane alocate pe 5 ani. Acum, la 1 iulie, sînt gata, şi au trecut 3 ani. Cheltuielile le ştiţi şi voi. 3,65 milioane de euro datoriile clubului, ţeapă”

Ioan Mărginean, binecunoscut în lumea fotbalului sub porecla de „Limoniu”, are 62 de ani (s-a născut pe 1 noiembrie 1960) și a început fotbalul la Metalurgistul Cugir, unde a jucat 4 ani (1976-1980) în Divizia B.

A „promovat” când l-a luat Dinamo și în cele 4 sezoane petrecute în „Ștefan cel Mare (1980-1984) a câștigat 3 campionate, 2 Cupe ale României și a evoluat în semifinala de Cupa Campionilor Europeni din primăvara lui 1984, împotriva englezilor de la Liverpool. În vara aceluiași an, s-a transferat la Corvinul Hunedoara, cu care a câștigat Cupa Balcanică în 1986.

În 1988, a ajuns la Unirea Alba Iulia, în liga secundă, echipă la care a pus ghetele în cui în 1992. Nu a ieșit de „fenomen” și a ocupat apoi diferite funcții de conducere la Unirea Alba Iulia, Extensiv Craiova, FC Brașov, Ceahlăul Piatra Neamț, U Cluj. În aprilie 2016 a fost numit președintele executiv al Gaz Metan Mediaș.

Vorba jurnalistului Mihai Hossu: ”Autorul celebrului studiu privind motivele pentru care mamele își aduc copiii la “U”, s-a întors în club. Cei de acolo ar trebui să înțeleagă că există oameni și situații care pot decredibiliza orice demers prin simpla lor prezenta. Marele Blond și sinistra sa coafură sunt o pată de neșters în istoria lui “U”. Orice asociere de imagine între “U” și Ioan Mărginean este indezirabilă și va provoca traume care vor pune in umbra tot ce s-a făcut bun până acum. Locul papagalilor e la zoo.”

Radu Constantea, președintele „U” Cluj, a declarat pentru Gazeta de Cluj că Ioan Mărginean nu are și nici nu va avea nicio funcție oficială la Universitatea Cluj, după ce s-a vehiculat că odată cu Eugen Neagoe s-ar putea întoarce și „Limoniu” la Universitatea Cluj.

”Domnul Ioan Mărginean nu are și nici nu va avea nicio funcție oficială la Universitatea Cluj. Nu face parte nici din staff-ul lui Eugen Neagoe. A fost o simplă conjunctură.”, a declarat Radu Constantea pentru Gazeta de Cluj.

Potrivit sureselor Gazeta de Cluj, Limoniu este extrem de apropiat de Tudor Constantea, fratele președintelui „U” Cluj, fiind văzuți împreună în ultimele zile la terasele din orașul de cinci stele.

În ciuda celor afirmate de Radu Constanțea, gsp.ro, susține că Universitatea Cluj l-a angajat din nou pe Ioan Mărginean, fara sa anunțe oficial în ce funcție și care sunt responsabilitațile sale la clubul finanțat în mare parte din bani publici.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Rautacisme
  Emil Boc: “Vom mapa educațional zona metropolitană”. Poate că cu sapa. Sau coasa
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Băiete, încă o tură de randări pe calculator şi powerpointuri pentru presa de chitanţier! Boc vorbeşte despre stadiul investiţiei care OSĂ fie în Borhanci. Stadiul e că s-au mai făcut nişte randări şi slide-uri în powerpoint
 • Acum 4 hours Din oras
  Municipaliteatea mai “articulează” 30 de milioane de euro în 40 de autobuze electrice. Care OSĂ stea în depou cam ca şi celelate
 • Acum 6 hours Eveniment
  BEAT LA VOLAN a rănit trei persoane pe Calea Mănăştur. Cum vă ziceam, genul acesta de inconştienţă ar trebui încadrat la tentativă de omor
 • Acum 6 hours Din oras
  I-au trebuit 20 de ani să “reglementeze” Urbanismul de Cumetrie. Cum OSĂ îl scuze Emil pe Boc că s-a construit haotic în Cluj-Napoca
 • Acum 7 hours General
  ROMÂNIA FURATĂ: Podul din Cluj care se termină într-un câmp cu porumb
 • Acum 7 hours Eveniment
  GHINION: Poliţiştii au reţinut 13 traficanţi de droguri din zona Turda – Cîmpia Turzii
 • Acum 9 hours Politica
  LUCIAN BODE A TRECUT LA AMENINȚĂRI: ”Cu toți cei care mă vor acuza de acum înainte că am secretizat-o mă voi întâlni în instanță pentru că prea mult și-au bătut joc. Au citit-o de nu mai are coperți/ E publică, la Biblioteca Universitară din Cluj și Biblioteca Națională”
 • Acum 10 hours Straineze
  Viktor Orbán, declarații din genunchi: “Rusia nu a căzut deloc în genunchi, în timp ce economiile europene se dărâmă. Trebuie schimbată politica de sancţiuni a UE”
 • Acum 1 day In vizor
  În loc să-i dea una peste ceafă ”euroderutatului” Rareș Bogdan pentru ieșirea putinist-teroristă de ieri, Klaus Iohannis îl mângâie pe creștet: ”L-a luat puțin valul”…
 • Acum 1 day In vizor
  În scandalul de achiziție cu dedicație a BMW-urilor pentru Poliția română de la amicul Schmidt al președintelui Klaus Iohannis, Bode vrea să ne zică că ”Cei patru evangeliști au fost trei: Luca și Matei”
 • Acum 1 day Rautacisme
  Boc aruncă pisicile moarte ale metroului şi centurii metropolitane pe masa Ministerului Transporturilor
 • Acum 1 day Eveniment
  SĂ NE INTOXICĂM “SĂNĂTOS”: Napolitane cu SALMONELLA, retrase din toate magazinele LIDL din țară. ANSVSA: “Poate provoca afecțiuni grave”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE