Sanatate

3.650 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Câte decese s-au înregistrat

Scris de 435

În România au fost diagnosticate 3.650 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit raportului de joi al Ministerului Sănătății. Au fost și 20 de decese.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.650 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 313 mai puține față de ziua anterioară. 709 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 229 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.049, cu 102 mai puține față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 251 persoane, cu 3 mai multe față de ziua anterioară. Din cei 251 pacienți internați la ATI, 209 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați, 357 sunt minori, 355 fiind internați în secții, cu 12 mai puțini față de ziua anterioară și 2 la ATI, cu unul mai puțin decât în ziua anterioară.

Până joi, 66.596 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 20 decese (10 bărbați și 10 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 20 de decese, cinci au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 de ani, șapte la categoria de vârstă 70- 79 de ani și opt la categoria de vârstă peste 80 de ani. Toți pacienții decedați prezentau comorbidități și 15 erau nevaccinați.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 3.580 teste RT-PCR ( 2.401 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.179 la cerere) și 15.593 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.407.681 teste RT-PCR și 11.161.050 teste rapide antigenice.

Clujul rămâne în TOP COVID. Câte cazuri de COVID au fost depistate la Cluj în ultima zi

 • Numărul total al cazurilor de COVID-19, depistate la Cluj de la debutul pandemiei, a trecut de 180.000.
 • 218 clujeni au fost depistați cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Județul Cluj rămâne, astfel, și astăzi, în topul zonelor cu cele mai multe noi îmbolnăviri. În ultimele 24 de ore, cele mai multe cazuri au fost în Capitală – 552 și în județele Cluj – 218 și Timiș – 188 de noi infectări.
 • Clujul rămâne pe primul loc și la rata de incidență a cazurilor de COVID, cu 5,54 la mie, peste municipiul București, care are 4,7 cazuri la o mie de locuitori.
 • La Cluj sunt internați 149 de pacienți cu COVID, dintre care 16 sunt copii, iar pe secțiile ATI sunt 13 bolnavi în stare gravă, toți adulți.


ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 10 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 13 hours FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 13 hours Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 16 hours FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 17 hours Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 17 hours Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 18 hours Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 18 hours Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 19 hours Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
 • Acum 19 hours In vizor
  JUSTIŢIA TERGIVERSEAZĂ: Procesul inspectoarei din Primăria Cluj Napoca prinsă cu o avere ilicită de câteva sute de mii de euro merge cu viteza melcului
 • Acum 20 hours Politica
  ÎMPĂTIMIŢII DE “PĂCĂNELE”, TRECUŢI ÎN REGISTRUL NAŢIONAL, CA VIOLATORII: Legea care introduce obligaţia să existe o bază de date cu persoanele care intră la jocuri de noroc, promulgată
 • Acum 20 hours General
  Cod galben de ceaţă şi gheţuş
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE