In vizor

Alla Șeiko, fostă handbalistă de la „U” Cluj povestește infernul din Herson: „Casele oamenilor sunt lovite de rachete”

Scris de 488

Handbalista Alla Șeiko, 33 de ani, fostă jucătoare la CSM Neptun Constanța, CSM Ploiești, U Cluj, Dinamo sau CSM Galați, se află la Herson, oraș din sudul Ucrainei aflat în mâinile rușilor. Într-o mărturie emoționantă, oferită miercuri, 2 aprilie, la postul de radio Kiss FM, sportiva a vorbit despre momentele dramatice prin care trece.

Alla Șeiko, în dreapta imaginii. FOTOCREDIT: Universitatea Cluj Handbal Feminin

Handbalista care evoluează pe postul de centru a vorbit într-un interviu acordat pentru Kiss FM, despre infernul din Ucraina. Fosta sportivă a Clubului Universitatea Cluj a vorbit despre bombardamentele la care a fost supus Hersonul în ultimele zile. Șeiko a explicat că a rămas în Herson, orașul ei natal, „fiindcă părinții meu au trăit aici toată viața și n-au vrut să lase totul”. Ea a povestit secvențe dintr-o luptă care s-a intensificat începând de duminică: „Când începe să se tragă, ne ascundem pe hol sau în baie. Suntem cinci adulți și doi copii”.

”Lovesc cu rachete în casele oamenilor. Până marți, administrația raportase 50 de morți. Rușii sunt speriați și înfometați, se ascund printre blocuri și iau oameni nevinovați prizonieri, ca scut uman, un fel de protecție vie”, susține fostul coordonator de joc din naționala Ucrainei.

Jucătoarea și-a pierdut mai mulți prieteni în război, dar vrea să rămână în continuare alături de familia ei.

”Aici, fiecare cartier și-a făcut propria grupare de apărare. De multe ori au stat fără arme, cu mâinile goale în fața tancurilor. Marți am aflat că brigada care proteja cartierul meu a fost distrusă. Avem printre ei prieteni”, a mai adăugat ea, după care, în momentul în care e rugată să transmită un mesaj pe calea undelor, începe să plângă.

La finalul interviului, Șeiko le-a mulțumit tuturor românilor care i-au ajutat pe refugiații din Ucraina.

Pe 24 februarie, când Rusia a declanșat invazia din Ucraina, Viitorul Galați i-a trimis un mesaj de susținere Allei, antrenoare a juniorilor clubului.

Herson este un oraș important din punct de vedere strategic cu acces la Marea Neagră, cu o populație de aproape 300.000 de locuitori.

Primarul Ihor Kolihaiev a confirmat joi că locuitorii orașului trebuie să îndeplinească instrucțiunile ”oamenilor înarmați care au venit la administrația orașului”. El cerut sprijinul comunității internaționale și mass-media pentru prevenirea unei catastrofe umanitare în oraş.

”Întâmpinăm dificultăţi uriaşe cu colectarea şi înmormântarea morţilor, livrarea de alimente şi medicamente, colectarea gunoiului, gestionarea accidentelor etc.”, a completat el.

Edilul a cerut sprijinul comunității internaționale pentru crearea unui „coridor verde” de evacuare.ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 mins Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 51 mins Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 1 hour Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
 • Acum 1 hour In vizor
  “Krónika” consemnează declaraţia protopopului reformat al “Ţării Călatei”, István M. Vincze: “La noua grădiniţă din Huedin pot veni şi copiii români, dar limba de predare este limba maghiară”
 • Acum 4 hours Eveniment
  169 de inele de peste 6.500 de ani vechime au fost găsite de arheologi pe traseul Autostrăzii A3
 • Acum 6 hours Sport
  Clubul de fotbal Universitatea Cluj își ia rămas bun de la Nea Titi
 • Acum 6 hours Din oras
  Bunic lovit pe trecerea de pietoni. Ar fi trecut pe roșu
 • Acum 19 hours General
  NESIMȚIRE BUGETARĂ: Marinela Marc și-a propus să viziteze toată Europa, fără să scoată un leu din buzunar. Limba engleză ar fi singurul impediment
 • Acum 19 hours In vizor
  VINE BOC, SAU ARE SĂ-I PUTĂ? Khetane a invitat azi întreg Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca la festival
 • Acum 22 hours Sanatate
  Criză de VACCINURI pentru copii, la Cluj. Cel HEXAVALENT lipsește cu TOTUL. DSP Cluj așteaptă dozele de la minister
 • Acum 22 hours Analiza
  10 ani, 16 miniştri şi 942 de km de autostradă. 58,875 kilometri de autostradă pe cap de ministru. 5,9 kilometri pe an. 490,625 metri pe lună. Melci să fi fost şi se târau mai mult
 • Acum 23 hours Sanatate
  Rata infectărilor cu Covid-19 a scăzut ușor la nivelul judeţului Cluj. Aşteptăm să ajungem cu datele procesata la intervalul post Untold
 • Acum 1 day Politica
  Grindeanu anunţă licitaţia pentru 20 de trenuri electrice prin PNRR. Rutele leagă Cluj-Napoca de Oradea, Brașov, Alba-Iulia – adică ce era cât pe ce să “OSĂ” avem prin promisiunile electorale ale “Alianţei Vestului”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE