Din oras

Alis Holidays aduce strainii in Romania

Industria turismului intern considera ca este necesara promovarea turistica si sprijinirea activitatilor de atragere a strainilor inspre Romania. Alis Holidays reprezinta agentia care sprijina aceste initiative de promovare a turismului intern. Aceasta a creat o serie de pachete turistice de exceptie pentru strainii care doresc sa cunoasca specificul autentic romanesc.

Potrivit datelor statistice anuntate de Institutul National de Statistica (INS) in 2014 au fost 1,91 milioane de turisti straini care au vizitat Romania si au cheltuit 5,09 miliarde lei (1,14 miliarde de euro), cea mai mare pondere fiind detinuta de sumele alocate pentru cazare. Numarul turistilor si cheltuielile lor au fost mai mari decat in 2013 – 1,71 milioane, respectiv 4,79 miliarde lei. In ceea ce priveste sosirile turistilor straini in structurile de primare turistica, cea mai mare pondere au detinut-o cei din Europa (77,2% din total turisti straini), iar dintre acestia 85,5% au fost din tarile Uniunii Europene. Totalul turistilor straini a fost de 1,91 milioane, cei mai multi provenind din Germania (234.451), Italia (184.514) si Israel (139.425) – sursa: Mediafax, 17 martie 2015.

,,Romania are multe de oferit turistilor straini, trebuie doar sa gasim acele solutii de a transmite informatia intr-un format care sa provoace interesul potentialului turist. Din acest considerent, am initiat o serie de pachete turistice pline de activitati cu specific local pentru grupuri organizate din Europa si Orientul Apropiat”, a declarat directorul general al companiei Alis Holidays, Florin Crisan.

Turism de incoming reprezinta modalitatea optima de a investi in economia autohtona. Ca si forma de export, serviciile turistice ale agentilor care promoveaza Romania in exterior aduc beneficii financiare considerabile. Spre exemplu, in sezonul 2015 Alis Holidays alaturi de partenerul Israelian Ophir Tours au reusit sa realizeze o cursa charter pe aroportul din Targu Mures pentru facilitarea transportului grupelor de turisti israelieni in Romania. Statiunea Sovata a fost vedeta sezonului utilizandu-se ca si unitate de cazare hotelul Danubius-Sovata.

,,Israelul este pe locul doi dupa Germania in topul tarilor cu cel mai mare rulaj de turisti care viziteaza Romania. Pana anul acesta, turistii israelieni utilizau doar aeroportul Otopeni cu o arie de vizitare restransa: Bucuresti – Valea Prahovei. Impreuna cu partenerul nostru am ajuns la o actiune reusita de promovare a turismului intern – zona Transilvaniei, pe care dorim sa o extindem an de an. Am obtinut un feedback pozitiv din partea turistilor care deja au participat in cadrul acestei sesiuni de curse charter, ceea ce ne bucura”, adauga Crisan.    

Timp de 10 saptamani, 8 autocare cu aproximativ 350  de turisti (saptamanal) israelieni au cutreierat in siguranta prin Transilvania, vizitand obiectivele turistice ale zonei. Acestia s-au bucurat de ospitalitatea ardeleneasca, gustand din bunatatile gastronomice locale. De precizat este faptul ca autocarele au fost monitorizate constant de catre autoritati.

Astfel, un numar record de aproximativ 3500 turisti au vizitat Transilvania in primul sezon de curse charter spre Ardeal prin pachetul turistic pus la dispozitie de Alis Holidays in parteneriat cu Ophir Tours.

Alis Holidays reprezinta una din cele mai active agentii de turism din Transilvania, facand parte din grupul Alis care detine o experienta de peste 10 ani in transportul de persoane. in completarea diviziei de incoming, agentia se axeaza, de asemenea, pe turism extern, charter autocar, sejururi si circuite, tabere si excursii, pelerinaje, croaziere etc. in plus, Alis Holidays a devenit tour-operator pentru Litoralul romanesc, Bulgaria, Grecia, Turcia – Kusadasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *