Sport

ALINE, BOC, UNDE SUNT BANII DAȚI DE UNTOLD PENTRE REFACEREA GAZONULUI DISTRUS CU NESIMȚIRE? LPF, la presiunea televiziunilor care plătesc drepturile TV, a trecut la atac împotriva cluburilor din Superliga! UTA, U Cluj și Petrolul Ploiești au fost somate din cauza gazoanelor execrabile: ”Nu putem accepta așa ceva”

Liga Profesionistă de Fotbal a luat atitudine ca urmare a condițiilor de joc execrabile de care dispun unele dintre echipele din Superliga.

  • ProSport a aflat că UTA Arad, U Cluj și Petrolul Ploiești au fost somate din cauza suprafețelor de joc groaznice pe care au disputat ultimele partide.
  • Televiziunile plătitoare de drepturi TV către cluburile din Superliga au sesizat starea deplorabilă a gazoanelor și LPF s-a văzut obligată să acționeze în consecință.

LPF, la presiunea televiziunilor care plătesc drepturile TV, a trecut la atac împotriva cluburilor din Superliga! UTA, U Cluj și Petrolul Ploiești au fost somate din cauza gazoanelor execrabile

UTA a primit o sesizare cu privire la partida cu Rapid, din etapa cu numărul 21, scor 1-1. De asemenea, sursele ProSport informează că și Petrolul Ploiești și U Cluj au fost atenționate.

LPF amenință cu posibilitatea ca stadioanele în cauză să nu mai fie omologate pentru prima ligă.

„S-a constatat o degradare considerabilă a suprafeței de joc, atât din punct de vedere al calității gazonului, respectiv calitatea solului și a drenajului, cât și din punct de vedere estetic, criteriu important în imaginea competiției și în relația cu deținătorii de drepturi media.

Situația constatată la jocul din etapa a XXI-a, AFC UTA Arad vs. FC Rapid 1923, când o mare suprafață a terenului de joc s-a prezentat într-o stare complet neadecvată, extrem de moale, care a pus în dificultate desfășurarea corespunzătoare a meciului și a afectat exprimarea tehnică a jucătorilor, a adus totodată un mare prejudiciu de imagine dumneavoastră ca și club organizator, competiției și LPF, aspect semnalat și în comentariile live, dar și în emisiunile specifice post-meci.

Așa cum bine știți, un astfel de teren de joc, dincolo de toate aspectele regulamentare și de imagine, reprezintă un real pericol pentru integritatea corporală a jucătorilor”, au transmis reprezentații LPF prin documentul trimis către cele trei cluburi menționate anterior.

„Vă rugăm respectuos să ne acordați suport în această direcție și să aduceți la îndeplinire toate operațiunile necesare pentru refacerea suprafeței de joc, până la reluarea competiției, în caz contrar existând inclusiv posibilitatea reanalizării îndeplinirii condițiilor de omologare a stadionului”, se arată în finalul documentului trimis de către reprezentații LPF.

Nu este primul șut în gura unor autorități locale de-o indolență demne de o cazuă mai bună, din cauza faptului că amicul lui Boc, plodul de sereist de Sebeș – Alba, își bate joc în fiecare an de bunurile orașului care îi sunt date pe bani de nimic.

Din cauza distrugerii pistei de atletism de către firma plodului de sereist de Sebeș-Alba, Campionatul European de Atletism U20 de va desfășura la Ierusalim în Israel și nu în România, Cluj-Napoca, pe Cluj Arena.

CITEȘTE: 2021: Campionatul European de Atletism U20 din 2023 se va desfășura la Cluj-Napoca! 2022: Ciuciu! Se va ține la Ierusalim, că pista și instalațiile de atletism au fost făcute praf de amicul lui Boc, Buta. Și așa au rămas

Totuși, unde sunt banii despre care s-a mințit cu nerușinare că s-au dat de către maneliștii stick-ului de la Untold, după fiecare ediție, pentru refacerea gazonului Cluj Arena?

În 9 decembrie, site-ul ziuadecluj.ro consemna următoarea declarație a lui Mircea Crăciun, directorul general al Eco Garden, firma care se ocupă de mentenanța suprafeței de joc de pe Cluj Arena, în urma nemulțumirilor exprimate de antrenorul Universității Cluj, Eugen Neagoe, în legătura cu starea proastă a gazonului:

”Am văzut declarațiile insistente ale domului Neagoe în legătură cu terenul. În calitate de reprezentant al societății care se ocupă de gazon, mă simt responsabil să vin cu anumite clarificări pentru ca opinia publică să aibă o privire de ansamblu în legătură cu ceea ce înseamnă terenul. Suprafața de joc este din 2011 și este singurul stadion din țară unde gazonul s-a schimbat o singură dată. Este un stadion pe care se desfășoară evenimente sportive și extrasportive cu regularitate, care compactează suprafața de joc în profunzime. Ar fi fost necesare cel puțin o dată pe an lucrări de prelucrare a substratului în adâncime, până la sistemul de drenaj. Aceste activități ar fi presupus atât înlocuirea gazonului, cât și lucrări specifice, care ar fi însemnat scoaterea sistemului de încălzire, prelucrarea solului, remontarea sistemului de încălzire și a gazonului. Din cauza calendarului competițional și a altor evenimente, aceste lucrări nu s-au putut executa ani la rând.”

Prin urmare, se minte de 7 ediții cu privire la refacerea gazonului!

CITEȘTE: Oare cum de ne-a scăpat această declarație a Eco Garden cu privire la gazonul de pe Cluj Arena: “Este singurul stadion din țară unde s-a schimbat o singură dată”? Păi, necusorilor, Boc și Tișe, de câte ori ați declarat că Untoldul a schimbat pe banii lui gazonul?

CITEȘTE: NIMIC DESPRE MINCIUNILE CU ”UNTOLD REFACE GAZONUL” SPUSE ÎN ULTIMII ANI? Alin Tișe: ”Vom lua cel mai bun gazon de pe piață pentru Cluj Arena”. Dar banii chipurile dați de firma în fața căreia se pune preș primarul Emil Boc, unde sunt?

De la atâtea minciuni grosolane am ajuns la un fel de ”infringement” din partea Ligii ”lui Mitică”. Niște hoți atrag atenția altor hoți că au depășit măsura în hoție!