Straineze

A murit fostul papă Benedict al XVI-lea. Funeraliile vor avea loc în 5 ianuarie Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/bbc-fostul-papa-benedict-al-xvi-lea-a-murit-la-95-de-ani-2200845 Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit, sâmbătă, la vârsta de 95 de ani. Funeraliile vor avea loc în Piaţa Sfântul Petru joi, 5 ianuarie, şi vor fi prezidate de Papa Francisc, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

”Cu durere vă anunţ că Papa emerit, Benedict al XVI-lea, a murit astăzi la ora 9:34, la Mânăstirea Mater Ecclesiae, din Vatican”, a anunţat directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, într-un comunicat.

Starea de sănătate a teologului german se deteriorase în ultimele zile, însă Vaticanul precizase vineri că starea sa era ”stabilă” şi că Benedict a participat joi la celebrarea Sfintei Liturghii în camera sa.