In vizor

Alin Tișe îi cere Ministrului Sănătății să efectueze de urgență plățile pentru personalul din centrele de vaccinare

Președintele Consiliului Județean Cluj Alin Tișe sare în sprijinul personalului medical din centrele de vaccinare și îi solicită Ministrului Sănătății să efectueze plata pentru personalul implicat în procesul de vaccinare împotriva Covid-19 pe teritoriul județului Cluj.

„Domnul ministru trebuie să ia urgent toate măsurile care se impun pentru desfășurarea în condiții de siguranță și fără sincope a activității centrelor de vaccinare, astfel încât toți clujenii care doresc să se imunizeze să o poată face în condiții optime.

Acest proces vital, singurul în măsură să îi protejeze eficient pe români, nu ar trebui pus în pericol de nimeni, în niciun fel!

Salvarea vieții și a sănătății a numeroși români depinde de derularea în condiții optime a procesului de vaccinare.

Ministerul Sănătății nu le poate solicita acestor eroi în alb, aflați în prima linie a luptei cu boala, să își riște viața și sănătatea iar în schimb să nu le arate nici măcar un minim respect, remunerându-i așa după cum s-a angajat!

Solicit, deci, decontarea imediată a cheltuielilor aferente plății personalului medico-sanitar, și a registratorilor medicali, din cadrul centrelor de vaccinare organizate pe teritoriul județului Cluj și care au fost amplasate în alte locații decât cele situate în incinta unităților sanitare.  

Adresez această solicitare pe fondul numeroaselor sesizări primite cu privire la faptul că personalul din centrele de vaccinare nu a primit în ultimele două luni remunerația cuvenită”, a transmis Alin Tișe.

Solicitarea lui Alin Tișe vine în contextul în care, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a afirmat că personalul din centrele de vaccinare nu a fost plătit până în prezent de la înfiinţarea acestora. 

“Pot să vă spun că, din ceea ce ştiu, că la nivelul tuturor centrelor de vaccinare există această problemă, practic nimeni nu a fost plătit până la data actuală. Suntem convinşi că aceste situaţii se vor rezolva cu celeritate. Practic vorbim de toate centrele de vaccinare”, a menţionat Valeriu Gheorghiţă.

Ulterior, Ministerul Sănătății a susținut ca va începe să efectueze plățile începând de săptămâna viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *