Politica

Alianța PSD-PNL, prima care a depus listele pentru europarlamentare. Buda și Dîncu, pe locuri eligibile

Alianţa PSD-PNL a depus, vineri, la Biroul Electoral Central, lista comună de candidaţi pentru alegerile europarlamentare.

Cele două partide, care au decis să meargă împreună  la alegerile de pe 9 iunie, i-au pus în capul listei pe Mihai Tudose și Rareș Bogdan.

Clujul are doi reprezentanți, câte unul de la fiecare partid. Președintele interimar al PSD Cluj, senatorul Vasile Dîncu ocupă poziția a opta, în timp ce președintele PNL Cluj, actualul europarlamentar Daniel Buda, ocupă poziția a noua. Ambele poziții le vor asigura celor doi câte un mandat de europarlamentar.

”Eu am mare încredere în acest demers şi sunt convins că şi cetăţenii României văd în această listă comună un angajament al celor două partide pentru România”, a afirmat liderul PNL, Nicolae Ciucă.

La rândul său, Marcel Ciolacu a subliniat că decizia unei candidaturi comune a fost luată ”nu pentru cele două partide, ci pentru stabilitate pentru dezvoltare”.

Marcel Ciolacu a afirmat că ”am depăşit momentul în care România trebuie să trăiască, mai ales în timpul campaniilor electorale, în circ, scandal”.

sursa: news.ro