Politica

Alexandru Rafila a anunțat cele 27 de spitale sau secții noi care vor fi construite prin PNRR. La Cluj este doar o ”recompartimentare clădire existentă și extindere corp nou – secția clinică neurochirurgie – centrul de patologie cardio-vasculară și neuro-chirurgie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, cele 27 de spitale sau secții noi care vor fi construite prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). DIN PĂCATE, dar previzibil (de altfel am tot scris despre gargara triumfalistă a autorităților locale) la Cluj este doar o ”recompartimentare clădire existentă și extindere corp nou – secția clinică neurochirurgie – centrul de patologie cardio-vasculară și neuro-chirurgie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj”

Inițial, a existat o listă cu 49 de investiții, însă pe baza criteriilor stabilite prin hotărâre de guvern, au fost alese 27 de proiecte care să fie realizate.

Investiția totală se va ridica la circa 10 miliarde de lei, fără TVA.

Această listă urmează să fie aprobată prin hotărâre de Guvern:

CITEȘTE ȘI: Prin urmare, cele patru spitale, care s-ar fi construit în patru ani la Cluj, erau trei: nici unul și ce mai vrei? Spitalul de Copii din Cluj NU ARE FINANȚARE prin PNRR