In vizor

Alegeri noi, pasaj subteran nou. De această dată pe Bulevardul Muncii

Primarul Emil Boc nu se dezminte. În pragul unui nou an electoral le promite clujenilor un pasaj subteran de 22 de milioane de euro pe Bulevardul Muncii. În cazul în care ați uitat, acesta nu este primul pasaj promis de Boc. În 2020 le promitea clujenilor un pasaj subteran în Mărăști, în zona sensului giratoriu de pe Aurel Vlaicu. De câte ori ați circulat pe el?

Citește și:

Boc, promisiune nouă pentru pasajul subteran din Mărăști

Pregătindu-se intens pentru alegerile de anul viitor primarul pune pe masa consilierilor locali un proiect ce vizează realizarea unui pasaj subteran pe Bulevardul Muncii, în zona Auchan. Proiectul are deja un studiu de fezabilitate realizat de societatea Costin și Vlad Birou de proiectare.

Durata de realizare a proiectului este de 28 de luni, șase luni proiectarea și 22 luni execuția. Valoarea lucrării este estimată la la 110 milioane de lei (22 de milioane de euro), iar banii ar urma să vină din surse locale și/sau naționale.

„Obiectivul general al serviciilor de Elaborare studii de specialitate pentru obiectivul de investiții „Realizare pasaj rutier la intersecția Bulevardului Muncii cu strada Oașului” este construirea unui pasaj care să decongestioneze traficul din zonă și să adapteze condițiile de mobilitate la cerințele actuale. „Necesitatea și oportunitatea obiectivului de investțtii „Realizare pasaj rutier la intersecția Bulevardului Muncii cu strada Oașului în Municipiul Cluj-Napoca”, a fost identificată ca urmare a blocajelor în trafic, fiind necesare luarea unor măsuri de îmbunătățire a condițiilor de siguranță a traficului rutier și îmbunătățirea confortului în timpul călătoriei gestionând în același timp reducerea emisiilor de poluanți și impactului negativ asupra mediului”, se arată în proiectul de hotărâre.

Pentru realizarea pasajului ar urma să fie mutate liniile de tramvai. De asemenea, se va face reamenajarea trotuarelor și spațiilor pietonale cu îmbrăcăminte asfaltică și se va demola zidul unde sunt amplasate parcările hypermarketului Auchan.

Clujenii deja fac mișto de noua investiție. Aceștia susțin că în Cluj-Napoca nu pot nici măcar să alinieze canalele la nivel cu carosabilul, dar vizează pasaje subterane.