Politica

Ai nostri si ai lor. Cat de activi sunt parlamentarii de Cluj fata de colegii lor din alte judete

Sute de initiative legislative si zeci de legi adoptate. Asa arata cei trei ani si jumatate de mandat pentru parlamentarii clujeni. Ziar de Cluj va arata care au fost cei mai harnici, dar si cei mai lenesi parlamentari de Cluj, precum si exemple pozitive si negative din alte judete.

Cel mai harnic deputat clujean in acest mandat a fost Aurelia Cristea cu 13 legi promulgate. Aurelia Cristea a vorbit de 47 de ori in 37 de sedinte, a avut 32 de declaratii politice, 56 de intrebari si interpelari, iar din 48 de propuneri, 13 au fost promulgate legi.

Colegul de partid, Cornel Itu, vine tare din urma. A avut 61 de luari de cuvant in 48 de sedinte, 45 de declaratii politice si 12 legi promulgate din 63 de proiecte initiate.

Adrian Oros a luat cuvantul de 31 de ori in 30 de sedinte din aceasta legislatura. A avut 23 de declaratii politice, 27 de intrebari si interpelari si 14 motiuni. Oros s-a implicat in 80 de propuneri legislative, din care doar sapte au fost promulgate legi.

Steluta Cataniciu a vorbit de 35 de ori in 19 sedinte in acest mandat. A avut o declaratie politica, doua motiuni si 10 intrebari si interpelari. Din cele 33 de propuneri legislative ale acesteia trei au ajuns legi.

Radu Zlati a vorbit de 85 de ori in 68 de sedinte si a facut 52 de declaratii politice. A mai avut 14 motiuni si 10 intrebari si inerpelari depuse. Din 71 de propuneri legislative sase au ajuns sa fie promulgate.

Conservatorul Ioan Moldovan are sase legi promulgate din 58 de proiecte. In aceasta legislatura a avut 68 de luari de cuvant in 53 de sedinte, 49 de declaratii politice si 50 de intrebari si interpelari.

Mircea Irimie are 8 legi promulgate din 76 de propuneri. A avut 60 de declaratii politice, 79 de interpelari si 70 de luari de cuvant in 39 de sedinte.

Elena Reuer a vorbit de 29 de ori in 23 de sedinte. A avut si 27 de declaratii politice, iar din 70 de propuneri legislative au devenit legi 7.
Deputatul UDMR Mate Andras are tot 7 legi in aceasta legislatura din 43 de propuneri initiate. A avut si 13 intrebari si interpelari si 104 luari de cuvant.

Cele mai putine legi sunt in portofoliul lui Adrian Gurzau. Deputatul a luat cuvantul de 87 de ori in 48 de sedinte, a avut 84 de declaratii politice si 166 de intrebari si interpelari. Din cele 31 de proiecte de lege depuse doar doua au fost promulgate legi.

Dintre senatori, cel mai harnic a fost Alexandru Cordos, cu 87 de initiative legislative, din care 15 au devenit legi. Senatorul a mai avut 31 de declaratii politice, 187 de luari de cuvant in plen si peste 200 de intrebari si interpelari.

In schimb, senatorul Marius Nicoara nu se poate lauda decat cu doua legi promulgate, din 72 de initiative. A luat cuvantul in plen de 39 de ori si a avut 32 de declaratii politice.

Laszlo Attila a avut 31 de initiative legislative, din care 5 au ajuns legi. A luat cuvantul de 10 ori si are o singura interpelare in acest mandat.

Senatorul Alin Tise a avut 52 de initiative legislative si 5 legi adoptate. A avut peste 250 de intrebari si interpelari si 145 de luari de cuvant in plen, De asemenea, a sustinut 65 de declaratii politice.

Daca la Cluj recordul acestui mandat este de 15 legi promulgate, cei care reprezinta judetul Alba arata ca se poate si mai bine. Deputatul Ioan Dirzu are la activ 17 legi adoptate in acest mandat din 121 de propuneri. De asemenea, buzoienii Marian Ghiveciu si Marcel Ciolacu au cate 16 legi promulgate in aceasta legislatura, din 108, respectiv 38 de initiative.

Sunt si exemple mai putin fericite. Daca la noi la coada plasamentului sunt deputati si senatori cu doua legi adoptate, in alte judete sunt cazuri in care eforturile alesilor s-au concretizat cu o singura lege promulgata. Este cazul lui Cornel Samartinean din Timis, a Luciei Varga din Oradea sau a lui Dan Coriolan Simedru din Alba.

Despre care au fost principalele preocupari ale parlamentarilor clujeni din punct de vedere legislativ in anul ce a trecut puteti citi AICI.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *