In vizor

Agentiile imobiliare din Cluj si-au crescut cifra de afaceri in 2014. Grup de Lux, cifra de afaceri de peste un milion de lei

Piata imobiliara din Cuj-Napoca este in plina ascensiune. O arata si cifrele de afaceri realizate in ultimul an de cele mai mari agentii imobiliare din Cluj-Napoca. De departe, cea mai prospera a fost Grup de Lux, cu o cifra de afaceri de peste un milion de lei in 2014.

Cu peste 15 ani de experienta, Grup de Lux se lauda pe site-ul de prezentare ca fiind cea mai mare agentie imobiliara care activeaza pe piata clujeana. Incepand cu ianuarie 2011 agentia s-a afiliat retelei RE/MAX, cu prezenta activa in peste 60 de tari si care numara peste 10.000 de birouri si 130.000 agenti imobiliari in intreaga lume.
Agentia este detinuta de sotii Cuc, Ramona Atena si Rares Razvan. Agentia imobiliara a avut o cifra de afaceri de 1.130.000 de lei, in 2014, dublu fata de anul precedent, iar profitul societatii a fost de 143.000 de lei.

Welt Imobiliare a avut, in 2014, o cifra de afaceri de aproape 900.000 de lei, in crestere fata de anii precedenti. Profitul agentiei a fost, anul trecut, de 100.000 de lei. Firma este detinuta si administrata de Valentin Teodorescu.

Nobila Casa, agentia imobiliara detinuta de Anica Capusan, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 650.000 de lei, in timp ce profitul agentiei a fost de aproape 200.000 de lei. Agentia este controlata de familia Capusan, cea care a dezvoltat, in Cluj-Napoca, complexul rezidential Bonjour Residence si, mai nou, Junior Residence. Si in cazul Nobila Casa, cifra de afaceri a crescut in ultimul an (de la 270.000 de lei, cat a fost in 2013), semn ca tranzactiile imobiliare in Cluj-Napoca sunt, din nou, pe val.

Pe site-ul de prezentare, Nobila Casa se recomanda ca fiind agentie imobiliara „full service”, pe piata din 2003, ce dispune de o baza de date cu peste 3.000 de proprietati imobiliare, dar si o baza de date de clienti strategici, atat investitori, cat si agentii imobiliare partenere. Nobila Casa actioneaza pe segmentul rezidential: case, vile si apartamente – atat constructii noi cat si constructii vechi, pe segmentul de business si investitii: terenuri, spatii comerciale, spatii pentru birouri, cladiri industriale, hale si depozite.  “Suntem recunoscuti pe piata pentru contractele de promovare exclusiva ale ansamblurilor Grigorescu, Andrei Muresanu (Trifoiului) cu grade de ocupare 100% si nu in ultimul rand Bonjour Residence, proiect aflat inca in derulare, cu un grad de ocupare de peste 75%”, spun cei de la Nobila Casa.

Blitz Imobiliare isi desfasoara activitatea prin mai multe societati comerciale. Ca si prezentare online, este printre cele mai bine cotate de pe piata imobilara, oferind clientilor o platforma usor de utilizat pentru gasirea unei locuinte de inchiriat sau de cumparat. Blitz se prezinta ca fiind compania imobiliara cu cea mai mare ascensiune in ultimii ani de pe piata de profil din Cluj-Napoca.
Blitz Imobiliare SRL a fost radiata in 2013. Marinel Catalin Priscornita a deschis o alta firma, Blitz Network SRL, care a realizat, in 2014, o cifra de afaceri de 470.000 de lei si profit de 32.000 de lei.
In acelasi grup functioneaza si SC Blitz Imobiliare Inchirieri SRL, cu o cifra de afaceri de 200.000 de lei, in 2014, dar si Blitz Imobiliare Vanzari SRL, cu o cifra de afaceri de 216.000 de lei, anul trecut. La grupul Blitz se alatura o a patra societate, infiintata anul trecut, Blitz Real Estate SRL, ce a realizat o cifra de afaceri de 212.000 de lei.

Edil Imobiliare a avut, anul trecut, o cifra de afaceri de 450.000 de lei, iar profitul agentiei a fost de peste 250.000 de lei. Societatea este detinuta si administrata de italianul Chiccine Alfio. Edil este specializata in tranzactii imobiliare, fiind infiintata in 1991 cu scopul de a furniza servicii imobiliare complete, de la tranzactiile imobiliare, prognoze si evaluari imobiliare, consultanta pentru plasamente, administrarea proprietatilor si a investitiilor imobiliare, precum si publicitate, promovare imobiliara, documentatie pentru credite.

Aparuta pe piata in 2011, Tara Imobiliare a realizat, anul trecut, o cifra de afaceri de 270.000 de lei, in timp ce profitul agentiei a fost de 60.000 de lei. Agentia Imobiliara Tara SRL este detinuta si administrata de Elena Daniela Bojan.

Desi veche pe piata, Ancuta Imobiliare, societate infiintata in 1998, nu invarte cifre mari de afaceri. Potrivit ultimului raport financiar, agentia a realizat, anul trecut, o cifra de afaceri de putin peste 18.000 de lei. In acelasi timp, societatea a inregistrat pierderi de aproape 20.000 de lei. Agentia Imobiliara Ancuta SRL este detinuta si administrata de Dragomir Birlean si Petru Caius Albu.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *