De cartier

Afaceri în familie cu Primăria Cluj

Scris de 1,297

Uniunea Cooperației de Consum Cluj vrea să ridice un bloc chiar în preajma Parcului Feroviarilor. Fiul fostului director al cooperației a câștigat toate licitațiile pentru curățenia parkingurilor din oraș.

Urbaniștii clujeni vor analiza solicitarea Uniunii Județene a Cooperației de Consum Cluj, în calitate de initiator și beneficiar, privind construirea unui imobil cu funcțiuni mixte cu un regim de înălțime S+P+2E+Er chiar în preajma Parcului Feroviarilor, un obiectiv pe care administrația locală urmează să il modernizeze, dar și în proximitatea Podului Răsăritului, un alt obiectiv de investiții aprobat de autorități. 

Elaborare PUD construire imobil cu funcțiuni mixte S+P+2E+Er.


Amplasament: str Parcul Feroviarilor nr 4-5

Inițiator/Beneficiar: Uniunea Județeană a Cooperației de Consum Cluj

Proiectant: sc Atelier Schmidt srl

Etapă: Plan Urbanistic de Detaliu

Terenul este în suprafață de 1647 mp

sursa foto: captură proiect CTATU

Inițiatorii propun un imobil cu o densitate mai mare de locuire și spații pentru birouri.

Terenul studiat este situat în cartierul Mărăști, iar accesul în zona amplasamentului se realizează din str Parcul Feroviarilor. 

În prezent, pe locația analizată se regăsesc o casă-parter, o magazie și dependințe, propuse spre demolare. 

În imediata vecinătate a parcelei se află Parcul Feroviarilor (Nord).

Imobilul de 3 etaje va dispune de funcțiuni de comerț la parter, birouri la etajele superioare și locuire în corpul dinspre curtea parcelei, precum și la nivelul retras. 

Parcaje propuse: 

Se propun 5 locuri de parcare la sol și 19 locuri de parcare în garaj, la subsolul imobilului propus, accesibile din str Parcul Feroviarilor.

Total – 24 locuri de parcare. 

Plus: 24 locuri parcare biciclete, la subsol. 

Amenajare peisageră: plantare și întreținere spații verzi. 

Ziar de Cluj semnala recent că Novo Class Invest Cluj-Napoca a câștigat toate licitațiile pentru curățenia parkingurilor din oraș. Mama unuia dintre asociați a participat la prăduirea fostelor cooperative comuniste

Acordul cadru pentru curățenia în parkingurile Primăriei Cluj-Napoca a fost câștigat de firma Novo Class Invest Cluj-Napoca, deținută de Cătălin Pintea (50%) și Denis Răzvan Berindean (50%).

Denis Răzvan Berindean este fiul Vioricăi Berindean, despre care presa a scris că și-a crescut substanțial veniturile după ce a ajuns la conducerea Federalcoop Cluj, fostele societăți cooperatiste de stat.

Legile date imediat după Revoluție au permis ca sistemul cooperatist comunist să fie cumpărat de privați.

CITEȘTE ȘI: Novo Class Invest Cluj-Napoca a câștigat toate licitațiile pentru curățenia parkingurilor din oraș. Mama unuia dintre asociați a participat la prăduirea fostelor cooperative comuniste

Potrivit avertisment.net, Viorica Berindean a fost implicată într-o serie de afaceri dubioase ca și contabil șef și ca președinte al cooperației județene.

Astfel, pe banii Federalcoop a fost amenajată o pensiune într-un fost atelier de confecții din localitatea montană Beliș-Fântânele, care a fost cumpărată de la Cooperativa de consum Beliș cu suma de 259.000 lei. Pentru această pensiune a fost cumpărat și terenul aferent, în suprafață de 2.436 mp, de la Primăria comunei Beliș, cu suma de 31.668 euro. Ulterior, această pensiune a fost închiriată pentru o suma modică (400 de euro, cu TVA inclus, pe luna) unei firme private.

Tot Berindean a pus la cale închirierea cabanei Zoreni din comuna Mociu, o cabană mare și rentabilă, firmei Fileomera Făgăraș, care se ocupă cu apicultura, pentru o chirie lunară de numai 150 euro. Ulterior, tot prin mijlocirea sa, cabană Zoreni a fost închiriată cu aceeași suma SC Centrul de Matci Shell-Gui SRL din Ciucurova, județul Tulcea.

În 2018, sub președinția lui Berindean, Federalcoop Cluj a vândut motelul Izvorul Crișului, dat în funcțiune cu un an înainte de Revoluție, la prețul derizoriu de 52.000 euro, după ce cu circa un deceniu în urmă contabila șefa Berindean nu a fost de acord cu o oferta de 300.000 euro, spunând că “aceștia nu sunt bani”.

Conform aceleiași surse, pe banii Federalcoop, camerele hotelului Vlădeasa din Huedin au fost transformate în garsoniere, care au fost scoase la vânzare. Lucrările de amenajare a garsonierelor ar fi fost efectuate de o firmă în care ar fi implicat și fiul președintei Berindean, Denis Răzvan. Anterior, acesta a figurat o perioadă ca angajat al UJCC.

Parcul Feroviarilor – o modernizare întârziată

În septembrie 2021, edilul Emil Boc anunța semnarea contractului de execuție a lucrărilor în valoare de cca 10 milioane de euro, pentru modernizarea Parcului Feroviarilor. 

Proiectul va demara din fonduri bugetare, cu posibilitatea de a atrage finanțare nerambursabilă.

Parcul Feroviarilor, un proiect de modernizare așteptat de clujeni, a fost preluat de Primăria Cluj-Napoca încă din anul 2017. Localnicii din zonă sunt nemulțumiți de ritmul extrem de lent în care acționează autoritățile locale pentru realizarea acestui proiect. 

Proiectul Parcului Feroviarilor a fost contractat de Primăria Cluj prin concurs de soluții, la peste 550.000 lei, în 2018, câștigător fiind biroul de proiectare al arhitectului Vlad Rusu.

Lucrările ar urma să fie executate de Nord Conforest SA, firmă ce a câștigat licitația și pentru modernizarea Parcului I.L. Caragiale din Cluj-Napoca. 

CITEȘTE ȘIAutoritățile anunță deblocarea finanțării pentru modernizarea Parcului Feroviarilor: „Parcurile merg cel mai bine! Voi semna contractul de aproape 10 milioane de euro”. Demararea proiectului va începe cu fonduri din bugetul localULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  PE REPEDE ÎNAINTE: La 15.30, liderii sindicali au fost primiți de Iohannis la discuții. La 15.54, aceștia au părăsit discuțiile. Cu tot cu strânsul de mâini, atâta timp a putul aloca Președintele discuțiilor despre Educație
 • Acum 2 hours Straineze
  Lovitură pentru Viktor Orban: Parlamentul European și mai multe țări vor ca Ungaria să fie sărită de la președinția rotativă a UE
 • Acum 4 hours Politica
  Ciolacu și Rafila merg la guvern la întâlnirea premierului Ciucă cu sindicaliștii din sănătate
 • Acum 5 hours Eveniment
  Peste 20.000 de profesori au plecat în marș spre Cotroceni: ”Cu Iohannis și cu Ciucă, educația-i pe ducă!” Negocierile cu premierul Ciucă au eșuat. La Cluj, Piața Unirii este plină ochi de sindicaliști
 • Acum 6 hours Sport
  Ioan Ovidiu Sabău părăsește U Cluj. Poziția Clubului
 • Acum 7 hours General
  AUTOSTRADA MELCULUI: CNAIR a deblocat contractul pentru lotul început de Bechtel
 • Acum 8 hours Sport
  După ce a ratat titlul cu CFR Cluj, Dan Petrescu părăsește ”forbalul” românesc (că, ce se întâmplă în România, numai fotbal nu e)
 • Acum 8 hours In vizor
  Liberalul Iancu Gheorghe a votat în favoarea numirii propriului fiu în Consiliul de Administrație al unei societăți subordonate Consiliului Județean Cluj. Cică ”n-a furat, n-a dat în cap”, ”sistemul online este de vină”. ”Băbăiete”, după ce că minți ca o servitoare de la o zi la alta, ai încălcat grosolan legea. Tișe, așteptăm să-i soliciți DEMISIA și să ANULEZI numirea TRUCATĂ!
 • Acum 9 hours Politica
  Marius Budăi: Accesul ucrainenilor pe piaţa muncii din România poate fi uşurat printr-o legislaţie temporară
 • Acum 9 hours Editorial
  Legea pensiilor și pensionărilor nesimțite este DOAR pentru personalul auxiliar, nu pentru ”baștanii” sistemului. Guvernanții au impresia că toată lumea e făcută la apelul CV-urilor falsificate
 • Acum 9 hours Politica
  Guvernul încearcă să amețească sindicatele din Învățământul preuniversitar cu ”suta de lei”: primă pentru susținerea carierei didactice de 2000 de lei în iunie și o altă primă de 2000 de lei în octombrie, care se va acorda până 2027. Plus semnarea unui acord pe Legea salarizării
 • Acum 11 hours Politica
  Patriciu Achimaș Cadariu, deputat PSD de Cluj, despre ”boala plicului” și ”apucăturile de umefistan” ale lui Alexandru Rafila, ministrul PSD al Sănătății. Mărul discordiei: Planul de Combatere a Cancerului
 • Acum 12 hours Eveniment
  SEZONUL GREVELOR: Profesorii fac miting marți la Cotroceni, urmează sindicaliștii din sănătate, penitenciare, poliție, CFR Călători dar și transportatorii
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE