Afacerea zilei

Afacerea Pharmics, importator de echipamente medicale, a scăzut anul trecut. Profitul a scăzut cu aproximativ jumătate de milion de euro

Pharmics SRL Cluj-Napoca, înființată în anul 2008, este afacerea familiei Stan. Compania este axată pe importul şi/sau distribuţia de dispozitive medicale în special consumabile de unică folosinţă, instrumentar chirurgical şi echipamente utilizate în unităţile medicale de stat şi private. După ce 2019 a fost cel mai bun an al firmei, 2020 nu a mai fost la fel de bun și a adus o scădere atât din punct de vedere al cifrei de afaceri și profitului.

Pharmics SRL Cluj-Napoca a rulat anul trecut o cifră de afaceri de peste 6,1 milioane euro, în scădere față de anul 2019 când valoarea veniturilor totale a fost de peste 7,3 milioane euro, iar în 2018 a fost de aproape 3,3 milioane euro.

Profitul net declarat în 2020 de companie a fost de peste 1,6 milioane euro, în scădere față de 2019 când câștigul net a fost de peste 2,1 milioane euro. În urmă cu trei ani, Pharmics a făcut un profit de aproape 780 mii euro.

Numărul mediu de angajați a fost anul trecut de 15, la fel ca în 2019. În 2018 avea un număr mediu de 14 salariați.

Pharmics are doi asociați: Amarille Milka Stan (50%) și Daniel Marius Stan (50%). Cei doi sunt și administratorii companiei.

“Timp de 10 ani ne-am extins portofoliul de produse pentru a veni in sprijinul cadrelor medicale cu soluţii menite sa simplifice opţiunile acestora in blocul operator şi nu numai, oferindu-le soluţii optime la un raport echilibrat cost/beneficiu”, scrie pe site-ul companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *