Afacerea zilei

Afacerea distribuitorului de tutun Punctual Comimpex, în creștere în ultimii doi ani

Distribuitorul de produse din tutun din Cluj, Punctual Comimpex a crescut în ultimii doi ani atât din punct de vedere al cifrei de afaceri cât și al profitului net declarat. Afacerea deținută de antreprenorul Vasile Mureșan a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de peste 641 milioane lei, în creștere față de anul 2018 când a rulat o cifră de afaceri de aproximativ 575 milioane lei.

Anul trecut, compania clujeană a declarat un profit net de 10 milioane lei. Anul 2019 a fost mult mai bun și din punct de vedere al profitului comparativ cu anul 2018, când a avut un profit net de aproape 7,5 milioane lei.

Numărul mediu de angajați a fost anul trecut de 123. Aproximativ același număr de salariați a fost și în urmă cu doi ani.

Pentru anul 2020, conducerea companiei a estimat o creștere a cifrei de afaceri. Pe de altă parte, se așteaptă la o diminuare a profitului.

„În volume fizice, ne situăm aproximativ la aceleaşi cifre ca în anul precedent, cu mici fluctuaţii pe diferite zone. A fost un an financiar bun, cu rezultate bune şi în zona profitului. Pentru acest an ne propunem o creştere a cifrei de afaceri cu 7%, depinzând şi de politica statului privind creşterea accizei la ţigări. Din punctul de vedere al profi­tului, ne aşteptăm la o dimi­nua­re a acestuia, din cauza creş­terii costului de dis­tribuţie ca urmare a apli­că­rii siste­mu­lui track& trace, adică sca­­na­rea fie­că­rei unităţi de pro­dus până la consu­ma­torul final“, a de­clarat, la începutul anului, pen­tru ZF, Vasile Mureşan, ad­mi­nis­tratorul Punc­tual Comimpex.

Firma a fost înființată în 1993 de Vasile Mureșan. În prezent, firma clujeană are puncte de lucru în Mureş, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Alba şi Maramureş. Printre furnizorii Punctual Comimpex se numără BAT, JTI, Philip Morris, China Tobacco Hongta Hering.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *